Nedjelja, 14 Aprila, 2024
Rubrika:

Peć na drva uzrok požara u Baru u kom su stradale četiri osobe

Tužiteljka je istakla da je jutros oko pet sati obaviještena da je u naselju pod Volujcom došlo do požara i da su stradale četiri osobe, te da su barake potpuno izgorjele

Dvoje djece, devetnaestogodišnja djevojka i starija žena stradali su u požaru koji je u ranim jutarnjim satima izbio u naselju ispod brda Volujica, saopšteno je iz Uprave policije. Tužiteljka u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru Mirjana Tankosić Vučinić saopštila je da je uzrok požara najvjerovatnije peć na drva.

Iz OKC-a Uprave policije nijesu mogli da kažu koliko godina su imala stradala djeca.

Tužiteljka je istakla da je jutros oko pet sati obaviještena da je u naselju pod Volujcom došlo do požara i da su stradale četiri osobe, te da su barake potpuno izgorjele.

“Zajedno sa vještakom za požare i eksplozije sam izašla na lice mjesta, sa nama je bio i vještak elektrostruke. Tom prilikom smo našli potpuno izgorjele barake i ugljenisana četiri tijela. Nezvanično se pretpostavlja da je uzrok ovog požara peć na drva. Nakon davanja nalaza i mišljenja vještaka za požare i eksplozije znaće se tačan uzrok požara”, navela je Tankosić Vučinić.

Pripadnici Službe zaštite i spašavanja su u 4.35 sati obavijestili dežurne u Odjeljenju bezbjednosti Bar da je u montažnim barakama pod Volujicom, u kojima žive lica romske populacije, došlo do požara.

“Vatra je zahvatila nekoliko objekata. Ekipa barskih vatrogasaca je na lice mjesta stigla sa nekoliko vozila, a tokom akcije gašenja požara pronađena su četiri, neidentifikovana tijela“, saopšteno je Radio Baru i Bar Infu iz policije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve