Petak, 14 Juna, 2024
Rubrika:

Oštećen dio magistrale u Reževićima, Radović: Najveći problem je što se utrvrđuje čija je nadležnost

U sred turističke sezone ovaj problem ne predstavlja reprezentativnu sliku jer se u samoj blizini nalazi i hotel visoke kategorije. Sagovornik RTV Budva nije optimista da će problem biti uskoro riješen jer glavna saobraćajnica je u rukama Uprave za saobraćaj.

Zbog sužene kolovozne trake u mjestu Reževići već tri nedjelje se saobraća naizmjenično jednom trakom, a iz mjesne zajednice pozivaju nadležne, tačnije Upravu za saobraćaj da što prije riješe ovaj problem, piše portal RTV Budva.

U Reževićima na glavnoj magistrali nalazi se nevjerovatna i opasna scena za sve vozače. Uprkos frekventnosti već tri nedjelje se jedna dionica nalazi u lošem stanju, ispupčenje i podizanje nivoa puta predstavlja trenutno kritičnu tačku te je neophodan dodatan oprez. Iz MZ Reževići apeluju na nadležne da preduzmu što hitnije mjere u rješavanju ovog problema.

“Pored svih ostalih problema koje imamo, dešavaju se i ovi “ad hoc” problemi koji bi trebali da se tako i rješavaju. Ako se desi, onda bi trebalo odmah da se pristupi rješavanju. Mislim da ni države u regionu ne bi dozvolili da ovoliko ovo stoji, nego bi odmah reagovali ili bi napravili da se može bezbjedno saobraćati, eventualno stavili propisnu signalizaciju na naizmjenično propuštanje ili riješili tako što bi uklonili taj dio puta koji se podigao”, istakao je predsjednik MZ Aleksandar Radović. 

U sred turističke sezone ovaj problem ne predstavlja reprezentativnu sliku jer se u samoj blizini nalazi i hotel visoke kategorije. Sagovornik RTV Budva nije optimista da će problem biti uskoro riješen jer glavna saobraćajnica je u rukama Uprave za saobraćaj.

“Koliko sam upućen zajedno su Vodovod i putari iz Štrabaga postavili kao privremenu signalizaciju. Najveći problem je što se utvrđuje čija je nadležnost. Ja sam nekoliko puta govorio da je glavna saobraćajnica u Reževićima magistralni put i to nas vezuje za državne organe na višem nivou i ministarstva. Ne možemo da apelujemo na Opštinu da bi ona rješavala te probleme i situacije, tako da se bojim da će ovo potrajati, a sezona je već davno počela”, kazao je Radović.

Povodom ovog problema iz Televizije Budva kontaktirali su Upravu za saobraćaj.

“Naša institucija je upoznata sa oštećenjem na kolovozu u mjestu Blizikuće. Obaviješten je inspektor za državne puteve Siniša Balšić koji je izašao na teren i konstatovao da su oštećenja nastala usljed pucanja vodovodne cijevi u dužini od nekolike desetine metara. Nadamo se da će narednih dana inspektor da donese rješenje i da se sanira pomenuta šteta”, rečeno je tom mediju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve