Subota, 13 Aprila, 2024
Rubrika:

Oštećen budžet preko 40.000, uhapšen osumnjičeni

Službenici Uprave policije su zajedno sa službenicima Uprave carina otkrilii su osobu koja je u dužem vremenskom periodu dostavljala Upravi carina netačnu i falsifikovanu dokumentaciju

Službenici Uprave policije su zajedno sa službenicima Uprave carina otkrilii su osobu koja je u dužem vremenskom periodu dostavljala Upravi carina netačnu i falsifikovanu dokumentaciju čime je pričinilo štetu budžetu Crne Gore u iznosu od oko 42.500 eura, navedeno je u zajedničkom saopštenju.

Ilustracija

“Podgorička policija je lišila slobode V.A. (27) iz Kosova koji je odgovorno lice u privrednom društvu „Fruit trade“ d.o.o. iz Golubovaca, zbog postojanja osnovane sumnje da je počiniokrivično djelo utaja poreza i doprinosa u produženom trajanju u sticaju sa krivičnim djelom falsifikovanje isprave u produženom trajanju.

Prilikom istražnih aktivnosti službenika policije i carinskih službenika utvđeno je da je V.A. u dužem vremenskom periodu dostavljao Upravi carina netačnu i falsifikovanu dokumentaciju koja je bila predmet carinskog postupka i na taj način lažno prikazao vrijednost robe u iznosu od 148.602 eura, dok je stvarno utvrđena vrijednost robe za carinjenje bila 233.956 eura, čime je pričinio štetu budžetu Crne Gore po osnovu carine i PDV-a u iznosu od 42.463 eura”, navedeno je u zajedničkom saopštenju Uprave policije i Uprave za carine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve