Petak, 1 Marta, 2024
Rubrika:

Orlandić: Hrvatska nas davno informisala da im oprema sa Ćilipa nije potrebna

Abazović je jutros u objavi na Fejsbuku saopštio da je oprema sa Ćilipa pronađena, evidentirana i da je završila u Tužilaštvu

Bivši direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić kazao je Pobjedi da je „famozna oprema sa Ćilipa“ koju je premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović danas senzacionalno „otkrio“ davno popisana i registrovana, te da je hrvatska strana o tome davno obaviještena.

„Kad sam bio direktor Aerodroma Crne Gore bio sam u kontaktu sa hrvatskim kolegama i oni su potvrdili da su davno obaviješteni o svemu. Informisali su nas da su nabavili novu opremu i da im pomenuta nije potrebna. Moj moj prethodnik Milovan Đuričković takođe redovno obavljao konktakte sa kolegama iz Hrvatske – tako da je ova današnja objava premijera samo podli pokušaj da se zarade politički poeni svjesnim obmanama javnosti“, kazao je Orlandić Pobjedi.

Bivša savjetnica direktora Aerodroma Biljana Knežević danas je dopis o popisanoj opremi sa Ćilipa koji su Aerodromi Crne Gore još 2004. godine dostavili Zračnoj luci Dubrovnik. Predsjednik Vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović jutros je saopštio da je sadašnje rukovodstvo Aerodroma pronašlo i evidentiralo opremu za koju se sumnja da je ukradena sa Aerodroma Ćilipi tokom napada na Dubrovnik 1991-1992.

Ovaj dopis je uputio tadašnji direktor Ranko Bošković.

Abazović je jutros u objavi na Fejsbuku saopštio da je oprema sa Ćilipa pronađena, evidentirana i da je završila u Tužilaštvu.

„Nakon 30 godina, zahvaljujući rukovodstvu Aerodroma Crne Gore, prilikom popisa imovine ove državne kompanije, pronađena je i evidentirana oprema za koju se sumnja da je ukradena sa Aerodroma Ćilipi, tokom napada na Dubrovnik 1991-1992, najsramnije stranice crnogorske istorije koju je ispisalo tadašnje rukovodstvo“, napisao je Abazović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve