Subota, 13 Aprila, 2024
Rubrika:

Opština Tivat dodijelila automobil Crvenom krstu za geronto program ”Pomoć u kući”

Ključeve novog vozila marke Hyndai I10 MPI Comfort, vrijednosti 12.990 eura, predstavnicima OO Crvenog krsta Tivat svečano je uručio predsjednik Opštine Željko Komnenović

Opština Tivat danas je Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta Tivat na korišćenje predala novo vozilo, čiju je nabavku finansirala i realizovala za potrebe geronto programa „Pomoć u kući“.

Ključeve novog vozila marke Hyndai I10 MPI Comfort, vrijednosti 12.990 eura, predstavnicima OO Crvenog krsta Tivat svečano je uručio predsjednik Opštine Željko Komnenović.

„Željeli smo i na ovaj način da podržimo program koji je veoma važan za naš grad. Vozilo će biti značajno za ovu vrstu usluga, s obrzirom da korisnici stanuju na lokacijama od Ostrva cvijeća i južnih djelova opštine sve do Lepetana. Opština Tivat će nastaviti da snažno podržava ovaj program, za koji se iz budžeta izdvaja 50,000 na godišnjem nivou“, kazao je Komnenović.

OO Crveni krst Tivat je putem tendera izabran za sprovođenje usluge pomoć u kući, namijenjene licima sa teritorije opštine Tivat. Od strane Crvenog krsta angažovane su tri geronto domaćice i koordinator. U skladu sa zakonom predviđeno je da jedna geronto domaćica podmiruje potrebe 10 korisnika. Ključeve novog vozila ispred Crvenog krsta primili su predsjednik organizacije Petar Milošević i sekretarka Nevena Božović.

„Hvala Opštini Tivat na velikoj podršci i razumijevanju za značaj ovog programa. Uslugu pomoć u kući trenutno koristi 25 građana. Kontaktirali smo sa mjesnim zajednicama da jave našoj organizaciji eventualne potrebe za ovom uslugom“ istakla je sekretarka OO Crvenog krsta Nevena Božović i pozvala zainteresovane građane, starije od 67 godina i lica sa invaliditetom, da se jave OOCK i dobiju sve detalje o uslovima korišćenja ovog programa.

Geronto program u Tivtu se sprovodi već 17 godina, a u okviru njega se u skladu sa karakteristikama, kapacitetima i potrebama korisnika, obezbjeđuju aktivnosti kao što su nabavka hrane, ljekova i odvođenje na ljekarske preglede, pomoć pri pripremi obroka, kretanju, održavanju lične i higijene prostora, nabavci štampe, knjiga, izmirivanju računa za električnu energiju, telefon, komunalije, te posredovanje u obezbjeđivanju različitih vrsta usluga za održavanje stana i uređaja za domaćinstvo.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve