Petak, 24 Maja, 2024
Rubrika:

Opština Danilovgrad nastavlja uključivanje građana u donošenje odluka

Kako je saopšteno iz Opštine Danilovgrad, u toj lokalnoj samoupravi su nastavili sa proaktivnim uključenjem građana u proces donošenja odluka održavanjem javne konsultacije sa građanima mjesnih zajednica Danilovgrad I, II i III u Velikoj sali Skupštine opštine

Predsjednica Opštine Danilovgrad Zorica Kovačević apelovala je na građane da se uključe u izradu Kapitalnog budžeta Opštine za 2022. godinu, kako bi bio zasnovan na njihovim potrebama, a da to mogu uraditi putem sajta Opštine ili u direktnom dijalogu sa rukovodstvom lokalne samouprave.

Kako je saopšteno iz Opštine Danilovgrad, u toj lokalnoj samoupravi su nastavili sa proaktivnim uključenjem građana u proces donošenja odluka održavanjem javne konsultacije sa građanima mjesnih zajednica Danilovgrad I, II i III u Velikoj sali Skupštine opštine.

Kovačević je tokom konsultacija ukazala na važnost direktnog uključenja građana u izradi važnih lokalnih dokumenata, kao što je to ovom prilikom Kapitalni budžet Opštine za 2022. godinu.

„Uz postojeće Zakonske obaveze koje se u potpunosti poštuju, lokalna uprava implementira i dodatne instrumente inkluzivnog učešća svih građana. Pored mogućnosti da na internet sajtu Opštine daju svoje predloge, građanima se omogućava i da u direktnom dijalogu sa rukovodstvom lokalne uprave upute konkretne ideje i mišljenja u vezi prioriteta Kapitalnog budžeta Opštine za narednu godinu“, navela je Kovačević.

Takođe, uz zahvalnost građanima ovih mjesnih zajednica na datim predlozima, Kovačević je upoznala građane da će dobiti izjašnjenje lokalne uprave o svakom predlogu, čime se dodatno afirmiše konstantan dijalog i saradnja Opštine i svih građana.

Prisutni su uputili zahvalnost na dosadašnjim ulaganjima u sve tri Mjesne zajednice kao i značajan broj predloga iz oblasti putne infrastrukture, elektro mreže, javne rasvjete, uređenja prostora, zaštite životne sredine i osnovne komunalne infrastrukture.

Na kraju sastanka Kovačević je najavila da će ubrzo biti organizovane i konsultacije sa građanima ostalih mjesnih zajednica, o čemu će pravovremeno biti objavljen javni poziv.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve