Nedjelja, 16 Juna, 2024
Rubrika:

Opština Bar: Realizovano izvođenje multimedijalnog projekta ”Pogledaj unutar sebe” na temu vršnjačkog nasilja i medijske pismenosti

Cilj ovog projekta je da podstakne mlade na promišljanje o sopstvenim postupcima i ponašanju, te da doprinese stvaranju sigurnijeg i inkluzivnijeg okruženja za sve

Sekretarijat za kulturu Opštine Bar, u saradnji sa NU „Crnogorska ekspertska mreža za održivost i inovacije“, na čelu sa dramskom umjetnicom Žanom Gardašević, organizovao je izvođenje multimedijalnog projekta „Pogledaj unutar sebe“ na temu vršnjačkog nasilja i medijske pismenosti.

Ova dokumentaristička drama otkriva mehanizme nasilja među djecom osnovnoškolskog uzrasta, sa ciljem da utiče na svijest mladih i adolescenata i smanji nivo vršnjačkog nasilja. Kroz video materijale sa ličnim ispovijestima, priča je proširena i na pitanje marginalizovanih društvenih grupa koje su takođe izložene nasilju.

Cilj ovog projekta je da podstakne mlade na promišljanje o sopstvenim postupcima i ponašanju, te da doprinese stvaranju sigurnijeg i inkluzivnijeg okruženja za sve.

Projekat „Pogledaj unutar sebe“ privukao je veliku pažnju javnosti, a sala Doma kulture bila je ispunjena brojnim učenicima barskih škola čije prisustvo je još jednom ukazalo na značaj i potrebu ovakvih inicijativa u našoj zajednici.

Opština Bar će nastaviti da podržava projekte i inicijative koji imaju za cilj izgradnju tolerantnijeg i bezbjednijeg društva, a posebno kroz kreiranje prilika za mlade da kroz predstave, interaktivne radionice i diskusije prodube svoje razumijevanje problema vršnjačkog nasilja i medijske pismenosti.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve