Subota, 2 Marta, 2024
Rubrika:

OPASNA PEDOFILSKA SEKTA PRIBJEGAVA ZASTRAŠIVANJU: Svjedočenje Jovanovića u slučaju protiv Mićovića odgođeno zbog ugrožene bezbjednosti

Ovo je još jedan u nizu incidenata koji dokazuje koliko je opasna kriminalno-pedofilska, parapolitička organizacija poznata kao svetosavska sekta (SS) i ekstremistički kleronacionalistički krugovi oko nje.

Saslušanje bivšeg đakona takozvane SPC Bojana Jovanovića u sklopu nastavka izviđaja protiv Mitropolije crnogorsko-primorske i mitropolita Joanikija zbog prikrivanja pedofilije u crkvi, zakazano za 25. oktobar, odgođeno je u dogovoru sa Višim državnim tužilaštvom zbog bezbjednosti svjedoka, kazao je njegov advokat Aleksandar Olenik.

Olenik zastupa Jovanovića u postupku za pedofiliju koji se vodi protiv šefa crnogorske filijale svetosavske sekte (SS) poznate pod akronimom SPC Jovana Mićovića, alijas Joanikija, koji je u fazi izviđaja pred Višim državnim tužilaštvom u Podgorici.

Na pitanje ima li indicije o tome na koji način i od koga je ugrožena bezbjednost Jovanovića, Olenik navodi da je praćen i da mu je prijećeno na teritoriji Republike Srbije.

”O svemu su obaviješteni nadležni organi, čiju reakciju čekamo. Nakon otklanjanja bezbjednosnih problema, nastavićemo sa davanjem iskaza pred Višim državnim tužilaštvom u Podgorici”, kazao je Olenik za Pobjedu.

Kačavenda i Joanikije: Glavni pedofil u SS i njegov zaštitnik

Ovo je još jedan u nizu incidenata koji dokazuje koliko je opasna kriminalno-pedofilska, parapolitička organizacija poznata kao svetosavska sekta (SS) i ekstremistički kleronacionalistički krugovi oko nje.

Podsjetimo, podgoričko Više tužilaštvo je prije nekoliko mjeseci pokrenulo izviđaj protiv MCP i njenog direktora Jovana Joanikija Mićovića, zbog navodnog prikrivanja pedofilije.

Jovanović je već jednom, 4. jula, po zamolnici podgoričkog Višeg državnog tužilaštva saslušavan u beogradskom Višem javnom tužilaštvu duže od tri sata, a njegov iskaz je audio-vizuelno snimljen i sa transkriptom dostavljen tužilaštvu u Podgorici, koje je i pokrenulo izviđaj.

Podsjetimo, portal Aktuelno već gotovo dvije godine piše o pedofiliji u SPC i ulozi Mićovića i njegovih funkcionera u prikrivanju pedofilije.

Portal Aktuelno je 2020. godine objavio seriju od tri teksta u kojima smo predočili javnosti kako je SPC u Crnoj Gori na čelu sa Amfilohijem i aktuelnim mitropolitom Joanikijem prikrivala slučajeve pedofilije, pokušavala da ih koristi za političke obračune unutar crkve.

Takođe smo pisali kako su se na teritoriji Crne Gore skrivali opasni članovi kriminalne organizacije zaodjenuti u mantije SPC, na čelu sa glavnim makroom Stamatovićem.

Bivši đakon SPC Bojan Jovanović, u maju prošle godine na promociji svoje knjige “Ispovest Kako smo ubili Boga” je otvoreno optužio Joanikija Mićovića da je prikrivao slučajeve pedofilije. 

I sam Jovanović bio je na meti pedofila u crkvi. Pokušao je da ga seksualno zlostavlja nekadašnji zloglasni episkop Zvorničko-tuzlanske eparhije (BiH) Vasilije Kačavenda koji je ukazom SPC 2012. penzionisan.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
cetinje
28.10.2022-19:39 19:39

A sto Vasilije Kacavenda “stimaje”pokrovitelja pedofilije u SPC Ovana Micovica slijas Joanikija,a sto bi mu ga Vale fijuknuo iako je slika fotomontaza.A jednaki su “topla braca”SPC ajte guzaranti ambisali se.