Petak, 21 Juna, 2024
Rubrika:

Omladinski klub – mjesto za druženje i edukaciju mladih u centru Podgorice

Iz Glavnog grada podsjećaju da je predstavnica australijske ambasade Ana Redžić posjetila MOACG u Omladinskom klubu, što je bila prilika za razmjenu mišljenja o društvenim kretanjima i statusu mladih u zajednici

U Podgorici je, u oktobru 2022. godine, u Hercegovačkoj ulici, otvoren je Prvi omladinski klub, kao rezultat saradnje Glavnog grada, Kancelarije za mlade koja djeluje u okviru Sekretarijata za lokalnu samoupravu i Mreže za omladinski aktivizam Crne Gore.

Kako su saopštili iz Glavnog grada, ova inicijativa nastala je sa ciljem da mladi ljudi dobiju prostor koji će koristiti za “edukaciju, druženje, konsultacije, te stvaranje novih ideja i kreiranje programa kojima, odnosno kako bi bili motivisani da aktivnije učestvuju u procesu donošenju odluka koje će imati značaj za širu društveni zajednicu”.

“Omladinski klub nalazi se u Hercegovačkoj ulici i od otvaranja do danas otvorio je svoja vrata za veliki broj mladih ljudi, organizacija, koji u njemu tri puta sedmično održavaju konsultacije, razmjenjuju ideje i kreiraju programe od značaja. Dakle, brojne radionice i edukacije za mlade na temu omladinskog aktivizma i medija u funkciji borbe protiv alkoholizma, samopouzdanja kao faktora ličnog razvoja, volontiranja, dijabetesa kod mladih, medijske pismenosti, prevencije vršnjačkog i porodičnog nasilja i druge aktivnosti realizovane su upravo u prostorijama Omladinskog kluba”, navodi se u saopštenju.

Takođe, kako su naveli,održana je i dodjela sertifikata i konsultacije u okviru projekta “Zaposli se odmah”, koji realizuje MOACG.

Iz Glavnog grada podsjećaju da je predstavnica australijske ambasade Ana Redžić posjetila MOACG u Omladinskom klubu, što je bila prilika za razmjenu mišljenja o društvenim kretanjima i statusu mladih u zajednici.

“U narednom periodu, Kancelarija za mlade Glavnog grada i Mreža za omladinski aktivizam Crne Gore planiraju realizaciju brojnih aktivnosti od kojih se neke odnose na edukacije iz oblasti zaštite životne sredine Put ka zelenoj Podgorici, a tu su i programi edukacije za omladinskog/u aktivistu/kinju, kulturni program povodom Dana knjige, edukacija o pravima maloljetnika i punoljetnih mladih Mladi su u pravu i drugi”, poručuju u saopštenju.

Omladinski klub je otvoren za konsultacije sa mladima u sljedećim terminima:

Poneđeljak 16:30 – 18:30

Utorak 12:30 – 14:30

Četvrtak 18:00 – 20:00

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve