Utorak, 25 Juna, 2024
Rubrika:

ODT odbacilo krivične prijave zbog incidenta na aerodromu: Kneževići i Gardašević će odgovarati prekršajno

Podsjećamo, Dušan Knežević, član obezbjeđenja jednog od lidera Demokratskog fronta Milana Kneževića, fizički je nasrnuo na Cetinjanina Ivana Gardaševića i njegovog oca ispred Podgoričkog aerodroma

Osnovno državno tužilaštvo (ODT) u Podgorici odbalcilo je krivičnu prijavu Uprave policije podnijetu protiv Ivana Gardaševića, zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti na štetu Milana Kneževića, saopštio je Pobjedi rukovodilac ODT-a Duško Milanović.

“Povodom istog događaja, pokrenut je prekršajni postupak protiv Ivana Gardaševića, zbog prekršaja Zakona o javnom redu i miru. ODT je, takođe, odbacilo krivičnu prijavu Gardaševića protiv Milana Kneževića i Dušana Kneževića zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti i krivičnog djela laka tjelesna povreda, izvršenih na štetu Gardaševića. Protiv Dušana Kneževića pokrenut je prekršajni postupak od strane Uprave policije zbog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru”, navodi se u saopštenju Milanovića.

Podsjećamo, Dušan Knežević, član obezbjeđenja jednog od lidera Demokratskog fronta Milana Kneževića, fizički je nasrnuo na Cetinjanina Ivana Gardaševića i njegovog oca ispred Podgoričkog aerodroma.

Ivan Gardašević pritvoren je 7. decembra prošle godine popodne, po nalogu osnovnog državnog tužioca u Podgorici Harisa Šabotića, nakon što je jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević policiji prijavio da ga je ovaj mladić verbalno napao na platou ispred aerodromske zgrade u Golubovcima.

Tužilac Haris Šabotić je tada odredio pritvor Gardaševiću do 72 sata, koji mu je ubrzo ukinut (sat i po poslije ponoći), nakon što je sudija za istragu Rade Ćetković, na osnovu odgledanog snimka sa nadzornih kamera, donio rješenje da se Cetinjanin u daljem postupku brani sa slobode.

Na snimku, koji je portal Pobjede objavio 8. decembra 2022. godine, jasno se vidi da su Gardaševići i još jedan mladić izašli iz vozila i zaputili se ka aerodromskoj zgradi, da tada iz drugog automobila izlaze Kneževići, kreću ka njima i Dušan Knežević koji prvo udara sedamdeset četvorogodišnjeg Novaka Gardaševića, koji je sve vrijeme, nešto duže od minuta koliko je trajao incident, pokušavao da smiri situaciju.

U napadu je povrijeđen Ivan Gardašević, a sudeći prema medicinskoj dokumentaciji, povredu je zadobio od udara nekim predmetom, najvjerovatnije, metalnim boksom. Njegov otac, iako ga je Dušan Knežević udario više puta, nije želio da ide kod ljekara.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve