Ponedjeljak, 4 Marta, 2024
Rubrika:

Održan sastanak Radne grupe za izradu Strategije za sprečavanje zloupotreba droga

Date instrukcije i formulisani dalji koraci u cilju izrade dokumenta

Sastanak Radne grupe za izradu Strategije za sprečavanje zloupotreba droga za period 2024-2027, sa pratećim Akcionim planom za period 2024-2025.godine održan je danas u Ministarstvu zdravlja (MZ). Na sastanku je izložena metodološka osnova za pisanje strateških dokumenta.

Sastanku su, kako je saopšteno, pored predstavnika Ministarstva zdravlja, prisustvovali predstavnici Ministarstva unutrasnjih poslova, Uprave policije i Forenzičkog Centra, domova zdravlja Glavnog grada i Bijelo Polje, Klinike za psihijatriju KCCG-a, Instituta za javno zdravlje, Specijalne bolnice za psihijatriju Dobrota, Uprave za izvrsenje krivicnih sankcija, Ministarstva rada i socijalnog staranja, Uprave carina, Kakaricke gore, Kancelarije za prevencije bolesti zavisnosti iz Kotora i nevladnih organizacija Cazas i Juventas.

Na sastanku je, kažu, izložena metodološka osnova za pisanje strateskih dokumenta.

Iz MZ su naveli da predstavnicima institucija date su instrukcije i formulisani su dalji koraci u cilju izrade dokumenta koji će pružiti multisektorski i multidimenzionalni prikaz stanja u oblasti droga u Crnoj Gori, i kojim će se jasno definisati aktivnosti u cilju realizacije postavljenih strateških i operativnih ciljeva.

Navodi se da krajnji rok za izradu Strategije je drugi kvartal 2024.godine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve