Srijeda, 21 Februara, 2024
Rubrika:

Odluka SO: Jednoglasno usvojena inicijativa da Nikšić dobije status Grada

Glasovima odborničke većine danas je usvojen i Predlog odluke o donošenju Strateškog plana razvoja Opštine Nikšić za period 2023-2028. godina sa predlogom plana

Na današnjoj, 17. po redu, sjednici Skupštine opštine (SO) Nikšić jednoglasno je usvojena Inicijativa za promjenu statusa jedinice lokalne samouprave Opštine Nikšić u status Grada Nikšića. Inicijativu je podnio predsjednik SO Nikšić Nemanja Vuković, prenosi portal RTNK.

Današnjem zasijedanju prisustvuju odbornici opozicionih partija Nikšića koji od avgusta ove godine bojkotuju rad nikšićke skupštine. Tada je Klub odbornika „Evropski tim za Nikšić“ dostavio inicijativu, koju su potpisali i odbornik Socijademokrata (SD) Nikola Zirojević kao i nezavisna odbornica Tatjana Knežević Perišić, za razrješenje predsjednika Opštine Marka Kovačevića. Njihov predlog je na toj sjednici odlukom većine skinut sa dnevnog reda, što je bio razlog da opozicija napusti zasijedanje.

Glasovima odborničke većine danas je usvojen i Predlog odluke o donošenju Strateškog plana razvoja Opštine Nikšić za period 2023-2028. godina sa predlogom plana.

U Strateškom planu je 146 projekata koji na području nikšićke opštine treba da se realizuju u narednih pet godina, a čija je ukupna vrijednost 200 miliona eura.

Takođe većinom usvojen je i Predlog odluke o osnivanju Društva sa ogranićenom odgovornošću „Agencija za planiranje i projektovanje opštine Nikšić“, kao i izvještaji o radu Etičke komisije za izabrane predstavnike i funkcionere za 2023. godinu i o radu Etičke komisije za lokalne službenike i namještenike za 2023. godinu.

Kovačević: Inicijativa da Nikšić dobije status Grada realno stanje

„Ovim samo formalizujemo realno stanje koje već postoji. Nikšić jeste grad I dobro je da se to formalizuje I ova inicijativa je korisna. Ujedno, lijepa je prilika da se oko nečega usaglasimo bez nekih većih problema I da od toga imamo benefite za sve stanovnike“, naglasio je Kovačević.

Potpredsjednik SO Nikšić Arsenije Lalatović je rekao da raduje to što će ovu inicijativu realizovati upravo postojeći saziv lokalne skupštine.

„Ovo jeste put da Nikšić dobije ono mjesto koje mu pripada. Naš Nikšić, Nikšić svih nas dobiće onaj puni sjaj“, rekao je Lalatović.

Nikola Zirojević takođe je izrazio zadovoljstvo što je Inicijativa jednoglasno usvojena.

“ Ako smo oko nekih političkih stavova različiti ujedinjeni smo u stavovima kako ovaj grad osjećamo. Puna podrška da Župa nikšićka dobije status gradske opštine. I u državnom Parlamentu, gdje sam poslanik, a vjerujem i ostali poslanici iz Nikšića, borićemo se da ova Inicijativa I tamo bude formalizovana“, rekao je Zirojević.

Izvorrtnk.me

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve