Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Odgođeno suđenje Dušku Kneževiću u predmetu ”Aerodromi”: Advokat zbog bolesti izostao sa pretresa

Termin o narednom ročištu, biće naknadno određen

Suđenju odbjeglom biznismenu Dušku Kneževiću u predmetu ”Aerodromi” danas je odgođeno usljed bolesti jednog od advokata odbrane, saopštila je Pobjedi savjetnica za odnose s javnošću u Višem sudu, Aida Muzurović.

Kako je kazala, termin o narednom ročištu, biće naknadno određen.

Optužnica u predmetu ,,Aerodromi” protiv biznismena Duška Kneževića, bivšeg izvršnog direktora Atlas banke Marka Nikolića i direktorke sektora platnog prometa u ovoj banci Dijane Zečević zbog malverzacija kojom je državna kompanija JP Aerodromi Crne Gore oštećena za 3.000.000 eura potvrđena je krajem decembra prošle godine.

Na optužnici Specijalnog tužilaštva našlo se i pravno lice Atlas banka koje je nezakonitim poslovanjem Kneževića, Nikolića i Zečević steklo protivpravnu imovinsku korist u iznosu od tri miliona.

Podsjećamo da su su branioci Kneževića, advokati Nemanja Jolović i Zdravko Đukanović prilikom kontrole optužnice tražili izuzeće sutkinje Evice Durutović jer njihov klijent ”nije pozvan na zakonit način da pristupi ročištu”, odnosno nije pozvan preko adrese u Londonu, koju su oni uredno dostavili sudu već preko oglasne table suda.

Oni su tada istakli da je na taj način povrijeđeno načelo zakonitosti kako u postupku istrage tako i u postupku kontrole optužnice, jer Kneževiću u istrazi nije omogućeno da se izjasni o činjenicama i dokazima koji ga terete.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve