Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Od danas vakcinacija protiv sezonskog gripa

Građani će biti vakcinisani u svim objektima Doma zdravlja radnim danima od sedam sati do 21 sat, a termin za vakcinaciju mogu zakazati telefonom

Vakcinacija protiv sezonskog gripa u Domu zdravlja Podgorica počeće danas.

Građani će biti vakcinisani u svim objektima Doma zdravlja radnim danima od sedam sati do 21 sat, a termin za vakcinaciju mogu zakazati telefonom.

Iz podgoričkog Doma zdravlja objasnili su da se stanovništvo vakciniše u cilju redukovanja obolijevanja, prenošenja virusa u porodici, kolektivu i populaciji i očuvanja sopstvenog zdravlja.

“Vakcinacija se sprovodi u cilju održavanja kolektivnog imuniteta populacije, a posebno kod onih kod kojih je indikovano davanje vakcine, u cilju preveniranja mogućih komplikacija i teških kliničkih formi obolijevanja”, navodi se u saopštenju.

Iz podgoričkog Doma zdravlja kazali su da su građani stariji od 65 godina, trudnice, djeca starija od šest mjeseci, hronični bolesnici grupe koje su u povećanom riziku i da je neophodno da prime vakcinu.

Kako su naveli, u povećanom riziku su i osobe sa smanjenom funkcijom imunološkog sistema uključujući i osobe sa HIV/AIDS-om, one koje imaju transplantirane organe i/ili ćelije i zdravstveni radnici.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve