Srijeda, 19 Juna, 2024
Rubrika:

Od danas ljekar zove rodbinu da saopšti informacije o stanju pacijenata

''Odlučeno je da će od danas za sve pacijente koji se liječe u našoj ustanovi ordinirajući ljekar tokom dana pozivati osobu koju je pacijent ili najbliža rodbina ukoliko on nije u stanju, odredi za davanje informacija o njegovom zdravstvenom stanju''

Ordinirajući ljekar Kliničkog centra Crne Gore će od danas pozivati osobu koju je pacijent ili najbliža rodbina ukoliko on nije u stanju, odredila za davanje informacija o njegovom zdravstvenom stanju.

Menadžment Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) sa punom pažnjom razmatra sve vaše sugestije i prigovore.

U tom smislu su razmatrana i obraćanja građana, bilo zaštitniku prava pacijenata ili menadžmentu, koji su tvrdili da teško dolaze do informacija o zdravstvenom stanju pacijenta koji su na bolničkom liječenju.

“I pored toga što medicinsko osoblje ulaže maksimalne napore, ne samo za kvalitetno liječenje pacijenata, već i blagovremeno informisanje njihovih najbližih, zbog njihove i preopterećenosti telefonskih linija ovaj vid komunikacije sa porodicama je značajno otežan. U tom smislu, a u dogovoru sa direktorima organizacionih jedinica KCCG, odlučeno je da će od danas za sve pacijente koji se liječe u našoj ustanovi ordinirajući ljekar tokom dana pozivati osobu koju je pacijent ili najbliža rodbina ukoliko on nije u stanju, odredi za davanje informacija o njegovom zdravstvenom stanju”, saopšteno je iz KCCG.

Takođe, tokom vikenda i za vrijeme praznika dežurni ljekar će pozivati samo u slučaju promjene zdravstvenog stanja pacijenta.

“Molimo sve građane za razumijevanje i punu saradnju što je u interesu svih nas”, poručuju iz KCCG.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
mina
27.09.2021-19:25 19:25

Mogu i injekciju dati,infuziju uključiti,primiti upute,ovjeriti ih još..Naravno.No,ostaće sestre bez posla..A plata,za šta je primaju,zna li se?Za predanu njegu bolesnika,sigurno ne.

mina
27.09.2021-19:25 19:25

Mogu i injekciju dati,infuziju uključiti,primiti upute,ovjeriti ih još..Naravno.No,ostaće sestre bez posla..A plata,za šta je primaju,zna li se?Za predanu njegu bolesnika,sigurno ne.