Subota, 13 Aprila, 2024
Rubrika:

Obale Lima postale gradska deponija: Snimci iz Bijelog Polja moraju probuditi inspekcije

Situacija još gora nego prethodnih godina - korito je postalo gradska deponija

NVO ‘Euromost’ napravila je snimke obale Lima u Bijelom Polju, jer je, kako kažu, situacija još gora nego prethodnih godina – korito je postalo gradska deponija.

“Za trenutnu situaciju su najviše krive lokalne inspekcije, prije svega bjelopoljska Komunalna policija, kao i ekološka i inspekcija za vode, koje ništa ne preduzimaju da bi spriječili uništavanje ove rijeke, kao i deponovanje ogromnog otpada na njenim obalama. Otpad odlažu svi, od gradjana, javnih lokalnih i državnih ustanova, do privatnih preduzetnika i proizvodjača u ovom gradu”, poručuju iz Euromosta.

“Očigledno, da će se Komunalne službe iz Priboja i Višegrada i ove godine morati spremiti da spašavaju šta se mora spašavati, jer će se prvom velikom kišom plutajući otpad iz Bijelog Polja naći u opštinama Prijepolje, Priboj i Višegrad.”

“Interesantno, prema podacima koje smo dobili od Komunalne policije u Bijelom Polju, posljednje tri godine nisu podnijeli ni jednu prekršajnu prijavu protiv počinioca, kao da se ništa ne odlaže na obalama Lima. Pozivamo Upravu za inspekcijske poslove, bjelopoljsku komunalnu policiju i sve nadležne organe, da konačno počnu raditi svoj posao i preduzmu mjere prema svima koji uništavaju ovu rijeku”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve