Subota, 2 Marta, 2024
Rubrika:

NVO Euromost: Novi ekološki incident na Limu, u rijeku ispuštena nepoznata bijela tečnost

Ovo nije kažu iz te NVO, prvi put da se sa ovog istog mjesta ispušta nepoznata bijela tečnost

Iz NVO “Euromost” kazali su da rano jutros, na teritoriji Bijelo g Polja, u rijeku Lim je puštena nepoznata bijela tečnost.

“U Bijelom Polju ispod industrijske zone, rano jutros, ispuštena je u rijeku Lim nepoznata bijela tečnosti, a što se vidi na snimcima koje su nam dostavili ribolovci, nakon čega smo sa našim aktivistima odmah izašli na teren locirali i snimili mjesto ispuštanja i sa time obavijestili nadležnog inspektora za vodu, kao i državne institucije i Upravu za vode”, saopštili su iz NVO,,Euromost”.

Ovo nije kažu iz te NVO, prvi put da se sa ovog istog mjesta ispušta nepoznata bijela tečnost.

“Već se to godinama radi i pored raznih inspekcijskih nadzora i prijava i više je i očigledno da je onaj koji godinama ispušta i uništava riblji fond u Limu je pokazao da je jači od državnih institucija, koje sve to posmatraju jer još nijesmo čuli da je bilo ko krivično odgovarao za ovakva zlodjela”, kažu u Euromostu.

“>

Navode da trenutno na području Opštine Bijelo Polje ribe i nema zbog ovakvih incidenata, koji, kažu, već dovode u opasnost čitav riblji fond.

“Pozivamo nadležne inspekcije i institucije da utvrde ko je i ovaj put zagadjivač i koje ispustio rano jutros nepoznatu bijelu tečnost i protiv istog preduzme sve zakonom predvidjene mjere”, poručuju iz NVO “Euromost”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve