Subota, 25 Maja, 2024
Rubrika:

Novović: SDT formirao dva predmeta o Do Kvonovim navodima

''SDT ima dva predmeta povodom ovog pitanja i kontinuirano preduzima radnje i u jednom i u drugom predmetu''

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) formiralo je dva predmeta koji se odnose na optužbe premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića na račun jednog od lidera Pokreta Evropa sad (PES) Milojka Spajića da je imao bliske poslovne veze sa Kvonom, koga SAD i Južna Koreja potražuju zbog prevara na kripto tržištu.

Na konferenciji “Osvrt na 11 godina napretka i izazova, kako oživjeti pregovore sa EU”, koju je organizovao Centar za građansko obrazovanje (CGO) novinari su pitali specijanog državnog tužioca Vladimira Novovića da li će nešto učinti povodom “opasnih optužbi Abazovića” na račun Spajića.

”Došao sam sa namjerom da ne odgovaram na ovakva pitanja ali ako je interes javnosti da zna kazaću da SDT ima dva predmeta povodom ovog pitanja i kontinuirano preduzima radnje i u jednom i u drugom predmetu. To je sve što mogu da kažem”, izjavio je kratko Novović.

Na pitanje da li ima podršku Vlade rekao je da da, u dijelu kada je rađen Pravilnik o unutrašnjoj sistematizaciji radnih mjesta.

”Bilo je i pregovora oko ustupanja zgrade stare Vlade, ali nije donijeta odluka da nam se to ustupi, a to je uslov svih uslova da međunarodni partneti krenu u ulaganje. Ja sam zadovoljan saradnjom sa specijalnim policijskim odjeljenjem, ali je tu 25 službenika koji sve moraju da rade, a to nije dovoljno. Treba donijeti zakonsko rješenje da se ovo odjeljenje izdvoji kao posebna agencija”, predložio je on.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
cetinje
30.06.2023-06:55 06:55

I tebe je se Novovicu “izliza”obraz taman ka bratu Abazu,ada vele “takve postene kuce ka vase”nema ni u Tanzaniju,aj polako potcko Abazovica i ne zaboravi da “povedes”Fuksu Radonjica.