Petak, 21 Juna, 2024
Rubrika:

Novo mjesto za okupljanje mladih: U Centru Podgorice otvoren Omladinski klub

Sama ideja o otvaranju ovakvog centra nastala je kao rezultat saradnje Glavnog grada Podgorica, Kancelarije za mlade i NVO Mreža za omladinski aktivizam

U Podgorici je, u Hercegovačkoj ulici, otvoren Omladinski centar koji će mladima koristiti za razvijanje novih ideja i održavanje edukativnih radionica na različite teme od interesa za mlade, poput omladinskog aktivizma i volontiranja, zaštite životne sredine i nauke, kulture, medijske pismenosti, neformalne i vršnjačke edukacije i drugih. Mladima će u prvom redu poslužiti za održavanje sastanaka i konsultacija, kako bi se dodatno uključili u procese donošenja odluka zarad opšteg društvenog napretka, saopšteno je iz PG Biroa.

Sama ideja o otvaranju ovakvog centra nastala je kao rezultat saradnje Glavnog grada Podgorica, Kancelarije za mlade i NVO Mreža za omladinski aktivizam.

Gradonačelnik Ivan Vuković je, prilikom obilaska, naglasio da je sasvim siguran da će ovo mjesto u narednom periodu biti ispunjeno dobrom energijom, odakle će se širiti kvalitetne ideje koje će značiti mnogo za budući razvoj grada.

“Omladinski centar predstavlja mjesto đe će se okupljati ljudi mlađe generacije, đe će se organizovati brojne aktivnosti, treninzi, radionice, predavanja i slično. Cilj je da mlade u što većoj mjeri integrišemo, i uključimo u procese odlučivanja kao ljude kojima pripada budućnost ovog grada”, kazao je Vuković, dodajući da je zadovoljan dosadašnjom saradnjom Glavnog grada i Mreže za omladinski aktivizam, kao i drugih organizacija i pojedinaca koji nastoje da unaprijede položaj madih u društvu.

“U proteklom periodu realizovan je cijeli niz aktivnosti što je u značajnoj mjeri uspjelo da probudi interesovanje i energiju koju mlada generacija posjeduje. Siguran sam da će otvaranje Omladinskog kluba u tom smislu njima predstavljati motiv više da u narednom periodu budu još aktivniji, i da nama u gradskoj upravi pomognu da od Podgorice stvorimo onaj grad kakav ona može da bude za njih i za sve generacije”, poručio je Vuković.

Foto: PG Biro

On je istakao u narednom periodu Glavni grad planira da kreira ove sadržaje i u drugim djelovima grada.

“Mreža za omladinski aktivizam Crne Gore ima čvrstu saradnju sa Glavnim gradom i zaista želimo da se zahvalimo gradonačelniku dr Ivanu Vukoviću koji je ispunio obećanje i pružio mogućnost za otvaranje Omladinskog kluba. Omladinski klub ćemo u narednom periodu koristiti za kreiranje omladinskih sadržaja za mlade, kako bismo unaprijedili položaj mladih u društvu i dali novi doprinos kreiranju stabilnijeg, demokratičnijeg društva zasnovanog na potrebi mladih. Vjerujem da ćemo saradnju sa Glavnim gradom i u narednom pariodu produbiti, učvrstiti još jače, i da ćemo na taj način kreirati nove prilike za mlade”, kazao je David Vukićević ispred Mreže za omladinski aktivizam.

*Omladinski klub će tokom oktobra biti otvoren za konsultacije sa mladima u sljedećim terminima:

Poneđeljak 16:30h – 18:30h

Srijeda 16:00h – 18:00h

Četvrtak 12:30h – 14:30h

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve