Srijeda, 21 Februara, 2024
Rubrika:

Nove poplave u Bijelom Polju, ugrožena domaćinstva u Pavića potoku

Nakon dva dana stabilizovanog vremena, sinoćnja kiša uzrokovala je ponovne poplave na području bjelopoljske opštine. Iako su iz lokalne uprave saopštili da se situacija stabilizovala, sinoćnja kiša izazvala je još veće probleme građanima koji žive na poplavljenim područjima

Nakon dva dana stabilizovanog vremena, sinoćnja kiša uzrokovala je ponovne poplave na području bjelopoljske opštine. Iako su iz lokalne uprave saopštili da se situacija stabilizovala, sinoćnja kiša izazvala je još veće probleme građanima koji žive na poplavljenim područjima.

Kao i prije dva dana najkritičnija je situacija u naselju Malo Polje gdje su ugrožena domaćinstva koja gravitiraju u Pavića potoku. Ponovo se formiralo veliko jezero u blizini AMD „Đorđije Stanić“ gdje je ponovo u još većoj mjeri poplavljena kuća Predraga Koraća. Ta porodica je ranije evakuisana, a osim te kuće Pavića potok, čijji je vodostaj u porastu ugrožava i domaćinstvo Jasmina Čokovića. Ulica je pod jezerom i time je odsječeno nekoliko domaćinstava.

Usljed začepljenja propusta Pavića potoka u blizini dionice magistralnog puta Bijelo Poljje –Ribarevine veliku štetu od poplave trpe zakupci lokala u AMD.

Mještani žive u strahu da se mogu desiti i tragične posljedice a čelnici lokalne uprave koji su danas obišli mjjesto gdje je došlo do začepljenja Pavića potoka, zasada, ne mogu da nađu način da se taj problem riješi.

Sugerišu na strpljenje i na očekivanje da će padavine stati u naredna dva dana, te da se tada može pristupiti nekom privremenom urgentnom rješavanju problema. Inače, na proljeće najavljuju izradu adekvatne projektne dokumentacije za rješavanje problema kanalisanja Pavića Potoka..

Iako nada umire posljednja, a nadležni su propustili dosta prilika da ranije riješe taj problem, mještani i zakupci prostora u AMD gledaće u nebo i moliti se da ne pada i najmanja kiša ,svjesni kakve sve posljedice mogu da nastanu. I to sve po njihovoj grbači.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve