Subota, 24 Februara, 2024
Rubrika:

Nikšić: Protest protiv nasilja 16. decembra

Povod mirnog okupljanja je iskazivanje nezadovoljstva povodom učestalih događaja sa nemilim epilozima, koji su rezultat velike stope nasilja u gradu pod Trebjesom, kao i pasivnosti svih institucija na lokalnom i državnom nivou da se isti preventiraju i spriječe

Grupa građana Nikšića u subotu 16. decembra organizovaće proteste protiv nasilja pod nazivom “Posljednja kap”.

Protest će se održati pod parolom “Nek’ umjesto nasilja poteče kultura”, a okupljanje je predviđeno na Trgu Slobode u Nikšiću, pored spomenika Ljuba Čupića sa početkom u 11 sati i trajaće sat vremena.

“Povod mirnog okupljanja je iskazivanje nezadovoljstva povodom učestalih događaja sa nemilim epilozima, koji su rezultat velike stope nasilja u gradu pod Trebjesom, kao i pasivnosti svih institucija na lokalnom i državnom nivou da se isti preventiraju i spriječe”, najavljuju organizatori.

Nakon protesta građani će, kako kažu, dostaviti niz zahtjeva Opštini Nikšić i nišićkom opštinskom parlamentu dok u narednom periodu slične zahtjeve mogu očekivati Vlada i Skupština Crne Gore.

Pozivaju sve građane Nikšića i Crne Gore da svojim prisustvom u subotu 16. decembra iskažu nezadovoljstvo povodom raznih vrsta nasilja među kojima su online nasilje, vršnjačko nasilje, nasilje u porodici, nasilje nad ženama, građansko nasilje, institucionalno nasilje i nasilje u saobraćaju, nasilje prema životnoj okolini i životinjama i mnoga druga koja su u punom jeku i onemogućavaju normalan i bezbjedan život u državi Crnoj Gori.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve