Subota, 25 Maja, 2024
Rubrika:

Nikšić: Podnijeta krivična prijava protiv jedne osobe zbog ugrožavanja sigurnosti

Osumnjičeni Lj.Đ. je uputio uvrijedljive riječi prijeteće sadržine i predsjedniku Odbora direktora EPCG Milutinu Đukanoviću

Službenici nikšiće policije podnijeli su u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću krivičnu prijavu protiv Lj. Đ. (36) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti iz člana 168 KZ CG, saopšteno je iz Uprave policije.

“Naime, dana 09. novembra 2023. godine postupajući po prijavi Ivana Čolakovića, odgovornog za poslove zaštite u „Elektroprivredi AD Nikšić, da je u prostorijama privrednog društva „EPCG Željezara Nikšić“ prilikom održavanja sastanka menadžmenta i radnika, u jednom trenutku Lj.Đ. uputio uvrijedljive riječi prijeteće sadržine prema Milutinu Đukanoviću, preduzete su aktivnosti na rasvjetljavanju prijavljenog događaja”, kazali su iz policije.

Nakon toga, a u odnosu na medijske natpise, i izjavu Maksima Vučinića u medijima, da je ostavku na funkciju predsjednika u Odboru direktora EPCG-Željezara Nikšić, podnio nakon nemilih scena i događaja na zboru sa radnicima, policijski službenici su samoincijativno formirali predmet u odnosu na istog, te preduzeli mjere na rasvjetljavanju ovih navoda, a što je u koordinaciji sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Nikšiću, rezultiralo izjašnjenjem nadležnog tužioca da u radnjama Đ. ućinjenih prema Vučiniću ima elemenaka krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti iz člana 168 KZ CG.

“Takođe, kako se nadležni tužilac izjasnio da u radnjama istog lica, Lj.Đ., učinjenih prema licu M.Đ. nema elemenata krivičnog djela, protiv istog će biti podnijet zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog prekršaja iz člana 7 i člana 8 Zakona o javnom redu i miru”, navode iz policije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve