Ponedjeljak, 15 Jula, 2024
Rubrika:

Nikolić čestitao Dan studenata

Nažalost, ove godine Dan studenata dočekujemo u okolnostima koje ponovo stavljaju cijelo čovječanstvo pred velika iskušenja, poručio je rektor Univerziteta Crne Gore Danilo Nikolić

Dan studenata obilježava se u znak sjećanja na žrtvu koju je dao studentski pokret koji se, u teškim vremenima za čitavo čovječanstvo, hrabro svrstao na stranu progresivnih snaga odolijevajući prijetnjama i iskušenjima u svijetu koji je napala pošast fašizma. Nažalost, ove godine Dan studenata dočekujemo u okolnostima koje ponovo stavljaju cijelo čovječanstvo pred velika iskušenja, poručio je rektor Univerziteta Crne Gore Danilo Nikolić.

foto UCG

“No studenti se danas hrabro i požrtvovano, dostojni svojih kolega od prije osamdeset godina, angažuju kako bi, zahvaljujući vještinama i znanju koje godinama stiču, pomogli zdravstvenim radnicima u borbi protiv pandemije koronavirusa, kako bi pomogli Univerzitetu da održi kontinuitet i kvalitet nastave, a cijelom crnogorskom društvu da, vođeno njihovom mladalačkom energijom, inventivnošću i vjerom u bolje sjutra, prebrodi ova teška vremena. Zbog toga vam dugujemo veliku zahvalnost”, naglasio je Nikolić.

On je dodao da je jedan od najvažnijih ciljeva Univerziteta Crne Gore bio je i ostaće unapređenje rada i života studenata kroz osavremenjivanje studijskih programa, kvalitetnog rada nastavnog osoblja i efikasne administrativne podrške, i obogaćivanje društvenih, kulturnih i sportskih studentskih aktivnosti u saradnji sa Studentskim parlamentom.

“I u ovim vanrednim okolnostima Univerzitet neumorno radi kako bi vam se pružila mogućnost da kontinuirano usvajate znanja i napredujete. U izuzetno kratkom roku sav nastavni proces je prilagođen vama, kako bi u sigurnosti svog doma nesmetano nastavili sa akademskim obrazovanjem.   Uz molbu da u ovim danima pokažete dodatno strpljenje, razumijevanje i društvenu odgovornost, i uz najbolje želje za vaše dobro zdravlje i zdravlje vaših porodica, želim vam srećan Dan studenata”, naveo je rektor u čestitci upućenoj studentima.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve