Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Nestao djelovodnik iz Ministarstva; Novaković Đurović: Slučaj prijavljen policiji, pokrenuto utvrđivanje odgovornosti

''Riječ je o djelovodniku vezanom za inspekcijski nadzor, i imam osnova da sumnjam da je dokument ukraden kako bi se onemogućilo adekvatno funkcionisanje ministarstva u ovoj oblasti. To može odgovarati različitim strukturama, uključujući i kriminalne, jer se na ovaj način usporavaju aktivnosti inspekcijskog nadzora ali i naš cjelokupan rad''

Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma saopšteno je danas da je iz Pisarnice tog resora nestao djelovodnik iz 2022. godine (za period 23.11. – 31.12. 2022.) u koji se, kako su pojasnili, upisuju predmeti Direktorata za inspekcijski nadzor, odnosno građevinske inspekcije.

“Kako građani/ke svakodnevno dolaze u prostorije ministarstva, te se značajan broj njihovih dokumenata odnosi upravo na ovu djelatnost ministarstva, važno nam je da o ovom pitanju budu pravovremeno i objektivno informisani”, dodaju u saopštenju.

Ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković Đurović je slučaj prijavila policiji i očekujemo pokretanje postupka.

Novaković Đurović je pokrenula mjere utvrđivanja odgovornosti u samom ministarstvu.

“Pokrenute su mjere utvrđivanja odgovornosti u resoru. Riječ je o djelovodniku vezanom za inspekcijski nadzor, i imam osnova da sumnjam da je dokument ukraden kako bi se onemogućilo adekvatno funkcionisanje ministarstva u ovoj oblasti. To može odgovarati različitim strukturama, uključujući i kriminalne, jer se na ovaj način usporavaju aktivnosti inspekcijskog nadzora ali i naš cjelokupan rad”, istakla je ona.

Da ne prejudiciram ishod postupka, Novaković Đurović je kazala da očekuje da vrlo brzo imamo epilog ove situacije.

“Sa tim u vezi, sačekaćemo završetak postupka i obavijestiti javnost o ishodu. Kako bi se preduprijedile slične situacije, osim utvrđivanja odgovornosti, razmatramo i uvođenje rigoroznih, pa i nepopularnih mjera kontrole zaposlenih i stranaka, ukoliko i to bude potrebno”, poručila je ministarka.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
vip-tetka
14.09.2023-15:52 15:52

A u bruka,znači šoping u New Yorku otpada dotična ne ide da joj gu.ica vidi USA ha ha ha ,

dpero
14.09.2023-16:27 16:27

Digitalno doba, 21 vijek a ovi jos vode djelovodnik rucno!???