Utorak, 28 Maja, 2024
Rubrika:

Nema zaraženih crnogorskih državljana u Kini

Prema trenutno raspoloživim informacijama, nema zaraženih crnogorskih državljana u kineskim provincijama koje su pogođene koronavirusom, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova

Prema trenutno raspoloživim informacijama, nema zaraženih crnogorskih državljana u kineskim provincijama koje su pogođene koronavirusom, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

Ilustracija

Kako dodaju, Ambasada Crne Gore u Kini je u stalnom kontaktu sa nadležnim organima. U Kini su preduzete sve preventivne mjere i situacija u Pekingu je trenutno stabilna.

Epidemija smrtonosnog virusa, koja je počela u Vuhanu, natjerala je kineske vlasti da preduzmu mjere kako bi ograničile širenje virusa, među kojima su suspenzija javnog prevoza u 10 gradova, zatvaranje hramova tokom proslave Kineske nove godine.

Predsjednik Kine Si Đinping održao je danas sastanak Politbiroa Komunističke partije o mjerama za borbu protiv širenja koronavirusa.

On je poručio da se Kina suočava sa ozbiljnom situacijom u kojoj se koronavirus ubrzano širi.

Od novog oblika koronavirusa dosad je umrla 41 osoba, a zaraženo je više od 1.300 ljudi.

Virus je dospio u Evropu, pošto su u Francuskoj registrovana tri slučaja.

Svjetski mediji pišu i da su Australija i Malezija potvrdile prve slučajeve novog koronavirusa na svojoj teritoriji.

U SAD-u su identifikovana dva slučaj zaraze koronavirusom, saopšteno je danas iz američkog centra za kontrolu i prevenciju bolesti.

Novi virus pripada grupi virusa koji je uzrokovao SARS, bolest od koje je prije 17 godina umrlo 800 ljudi širom svijeta, a takođe se počela širiti iz Kine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve