U akciji čišćenja nelegalne deponije na lokalitetu Brda na putu za Ostrvo cvijeća, radnici doo Komunalno Tivat jutros su očistili 10 kubnih metara mahom građevinskog otpada, saopšteno je iz Opštine Tivat.

foto opština Tivat

Kako su kazali, pored brojnih apela iz ovog preduzeća i reakcija komunalne inspekcije i policije koji zajednički djeluju u sprečavanju nelegalnog odlaganja otpada, nesavjesni građani i dalje otpad odlažu na mjestima koja nijesu predviđena u tu svrhu.

“Obavještenja i natpisi na posudama za koju vrstu otpada je posuda namijenjena se često ne poštuju pa se u kontejnerske posude za zeleni otpad postavljene na određenim lokacijama u roku od par sati odlože velike količine najčešće građevinskog materijala, namještaj i drugi gabaritni otpad. Nerijetko se ovaj otpad odlaže pored kontejnerskih posuda pa ovakvi prizori stvaraju ružnu sliku i ostavljaju loš utisak o Tivtu kao turističkom centru”, navodi se u saopštenju.

Kako kažu, otpada ima i na trasama vatrogasnih puteva koji su posebno formirani za prolazak vatrogasnih kamiona u slučaju požara.

“Iznova upućujemo apel da se otpad ne baca na lokacije koje nisu predviđene za tu namjenu, da se građani koji imaju građevinski otpad obrate Komunalnom radi dogovora o prikupljanju i odvoženju otpada”, piše u saopštenju.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve