Nedjelja, 21 Aprila, 2024
Rubrika:

Najavljena podrška Svjetske banke Ministarstvu prosvjete, nauke i inovacija

Svjetska banka jedan je od implementacionih partnera u sprovođenju akcija iz EU reformskog instrumenta (EURIF), koji se plasira kroz program pretpristupne pomoći Crnoj Gori (IPA III) počev od 2024. godine

Predstavnici Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija održali su sastanak sa predstavnicima misije Svjetske banke.

U ime Ministarstva sastanku su prisustvovale ministarka prof. dr Anđela Jakšić Stojanović, državna sekretarka mr Marijeta Barjaktarović Lanzardi, v.d. generalna direktorica Direktorata za inovacije i pametnu specijalizaciju Aleksandra Mugoša i v.d. generalna direktorica Direktorata za naučnoistraživačku djelatnost mr Marica Melović.

“Na sastanku su dogovorene aktivnosti koje se odnose na buduću podršku eksperata Svjetske banke, koji mogu u značajnoj mjeri doprinijeti konsolidovanju implementacionog okvira za inovacije i pametnu specijalizaciju, jačanju ukupnog kapaciteta inovacionog ekosistema, i reformisanju nacionalnog okruženja za nauku i istraživanje, kako bi na taj način zajednički obezbijedili jedan efikasan i inspirativan okvir koji će motivisati i podsticati nacionalni potencijal u nauci, istraživanju, razvoju i inovacijama”, saopšteno je iz MPNI.

Svjetska banka jedan je od implementacionih partnera u sprovođenju akcija iz EU reformskog instrumenta (EURIF), koji se plasira kroz program pretpristupne pomoći Crnoj Gori (IPA III) počev od 2024. godine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve