Petak, 24 Maja, 2024
Rubrika:

Na Cetinju u petak šetnja za Ukrajinu

Dužnost svakog čovjeka je, poručuju, da se suprostavi zločinu

Na Cetinju će u petak u 17h biti održana još jedna protestna šetnja podrške Ukrajini. Cetinje će i 24. marta biti mjesto đe će se jasno osuditi ruska agresija na Ukrajinu i pružiti podrška herojskom ukrajinskom narodu u njihovoj borbi za slobodu, poručuje organizatori.

“Ruski napad na Ukrajinu, kao i napad na civile, uključujući sistemsko mučenje i ubijanje civila u okupiranim regijama, nesumnjivo predstavljaju ratne zločine što je potvrdio i Savjet za ljudska prava UN-a navodeći da bi ruske snage mogle biti krive i za zločine protiv čovječnosti”, napominje se u saopštenju.

Dužnost svakog čovjeka je, poručuju, da se suprostavi zločinu.

“A kada se radi o sistematskom i organizovanom zločinu koji Rusija i njena ratna mašinerija s predumišljajem izvršava u Ukrajini onda je naša dužnost kao slobodnih građana utoliko veća da dignemo glas protiv ruskog agresora. Zato vas pozivamo da dođete u petak u 17h ispred dvora kralja Nikole da zajedno pružimo podršku Ukrajini i njenom herojskom narodu u njihovoj borbi za slobodu. Slava Ukrajini! Herojima slava”, zaključuje se u saopštenju organizatora.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve