Nedjelja, 16 Juna, 2024
Rubrika:

Na Cetinju obilježen Svjetski dan zaštite životne sredine: Organizovana promotivna vožnju električnim vozilima-vozićima

Jablan je dodao da će u saradnji sa Eko fondom raditi na tome da se proširi njihov vozni park (vozići, električna bicikla i trotineti)

Povodom obilježavanja Svjetskog dana zaštite životne sredine Turistička organizacija Prijestonice Cetinje organizovala je promotivnu vožnju električnim vozilima-vozićima.

Cilj današnje promotivne vožnje je podizanje ekološke svijesti stanovništva i promociju zdravih stilova života. Turistička organizacija Prijestonice Cetinje već tradicionalno 05.juna obilježava Svjetski dan zaštite životne sredine. U prethodnom periodu organizovane su različite akcije, poput uklanjanja otpada sa turističkih lokaliteta, održane su edukativne radionice kao i akcije usmjerene na hortikulturu.

Svi zainteresovani gosti i naši sugrađani moći će ovim putem da prođu pored 26 značajnih lokacija u našem gradu (Dvor kralja Nikole I, Biljarda, Vladin dom, poslanstva, …). Čitava priča je izuzetno kreativna i pozitivna, jer smo upravo na ovaj način obilježili i Dan zaštite životne sredine, ističući važnost očuvanja naše okoline. Kolegama iz Eko fonda, koji su takođe ovdje, se zahvaljujem na donaciji za rekonstrukciju i adaptaciju vozića – kazao je direktor Turističke organizacije Prijestonice Cetinje Nikola Jablan.

On je naglasio da će vozići svakodnevno biti na raspolaganju svim zainteresovanima, na Dvorskom trgu od 10 do 14 časova, a ove godine za naše sugrađane svakog mjeseca organizovaće promo ture, besplatno, a za turiste i sve ostale vožnja će koštati pet eura po osobi. U pregovorima su sa agencijama radi organizovanih turističkih tura.

Jablan je dodao da će u saradnji sa Eko fondom raditi na tome da se proširi njihov vozni park (vozići, električna bicikla i trotineti).

Pomoćnik direktora Eko fonda Nemanja Peković je rekao da je memorandum o saradnji sa Prijestonicom Cetinje i Turističkom organizacijom potpisan u martu mjesecu ove godine i da se od tada već dosta uradilo. On je istakao značaj Prijestonice i njene jedinstvenosti, te bogate kulturno-istorijske ponude koju može da ponudi.

Za jedan kratak vremenski period uspjeli smo da osposobimo voziće sa kojima smo danas imali prilike svečano da se provozamo i da pošaljemo jednu snažnu poruku o održivosti i upotrebi alternativnog vida saobraćaja. – istakao je Peković.

Grad Cetinje kao grad sa ozbiljnim kulturnim nasljeđem, možda i najvećim u Crnoj Gori, sa bogatim okruženjem i životnom sredinom i odličnom klimom, definitivno predstavlja jedan grad koji ima sve potrebne elemente da privlači turiste. Moramo naglasiti koncept održivog turizma bez karbon otiska koji dobija na značaju, a turisti sa strane su svjesni toga i upravo je ovo prava prilika da pozovemo ljude da dođu na Cetinje da se upoznaju sa svim ljepotama i kulturnim nasleđem koje ovaj grad ima – kazao je Peković.

U današnjoj promotivnoj vožnji učestvovali su predstavnici Eko fonda, Prijestonice Cetinje i Turističke organizacije Prijestonice Cetinje, predstavnici medija. Za učesnike promotivne vožnje obezbijeđena su i 4 električna bicikla Turističke organizacije Prijestonice Cetinje.

Nabavka opreme i servis vozića, jedna je u nizu od aktivnostim koje realizuju Prijestonica Cetinje i Turistička organizacija Prijestonice Cetinje uz finansijsku podršku Eko fonda.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve