Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

MUGOŠA OPET ODIGRALA ZA BEMAX: Prihvatila da se Mijajlović uz jemstvo od 1,1 milion eura brani sa slobode

Za kontroverznu sutkinju Mugošu se spekuliše da je povezana sa takozvanim ''klanom BEMAX'', prije svega se pominju njene relacije sa bivšim bezbjednjacima osumnjičenim za stvaranje kriminalne organizacije Petrom Lazovićem i Ljubom Milovićem. Ona je poznata po olakom prihvatanju milionskih jemstava koje su prilagali čalnovi ove grupe. 

Sutkinja za istragu Višeg suda u Podgorici Suzana Mugoša prihvatila je ponudu jednog od bivših suvlasnika kontroverzne kompanije BEMAX Aleksandra Mijajlovića da se taj Podgoričanin uz jemstvo od 1,1 milion eura brani sa slobode.

Mijajlović je u februaru uhapšen zbog sumnje za stvaranje kriminalne organizacije i produženo krivično djelo krijumčarenje cigareta. Naša medijska kuća već godinama piše o kontroverznoj kompaniji BEMAX za koju se već duže vremena spekuliše da je povezana sa švercom narkotika i cigareta, od čega su, kako se sumnja, i nabavili ogromni novac za kupovinu građevinskih mašina.

Savjetnica za odnose s javnošću tog suda Marija Raković kazala je da tužilaštvo ima pravo žalbe na odluku i da se Mijajlović na slobodi može naći nakon pravosnažne odluke i pošto država upiše zabilježbu na imovinu kojom Mijajlović garantuje da neće bježati.

Za kontroverznu sutkinju Mugošu se spekuliše da je povezana sa takozvanim ”klanom BEMAX”, prije svega se pominju njene relacije sa bivšim bezbjednjacima osumnjičenim za stvaranje kriminalne organizacije Petrom Lazovićem i Ljubom Milovićem.

Ona je poznata po olakom prihvatanju milionskih jemstava koje su prilagali čalnovi ove grupe.

Podsjetimo, kontroverznim rješenjem sudije za istragu Suzane Mugoše krajem 2022. godine godine, tačnije 26. decembra, prihvaćeno je jemstvo dato za uhapšenog Petra Lazovića, nakon što je njegova odbrana kao garanciju ponudila 6,2 miliona eura u nekretninama i novcu da bi se on branio sa slobode. Mugošinu odluku o prihvatanju jemstva za Lazovića oborilo je Vijeće Višeg suda.

To je bio drugi put da se njena odluka o prihvatanju jemstva odbija. Slična situacija dogodila se i 22. novembra 2022. godine kada je Vijeće poništilio odluku Mugoše koja je samo nekoliko dana prije toga 16. novembra donijela odluku da prihvati jemstvo za Petra Lazovića u iznosu od ’’skromnih’’ 1,6 miliona eura. Ovakvo olako prihvatanje jemstva otvorilo je sumnje o Mugošinim vezama sa kontroverznim bezbjednjacima.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Gavroni
12.04.2024-14:56 14:56

DPS-u vrati se!

Tara
12.04.2024-16:30 16:30

Da se gospodja Mugosa pita..Mandic–i Knezevic bi bili vec davno u zatvor…ja nju licno obozavam..zato..sto mrzi cetnike-puciste..i litijaske svastocinje…Ja mislim..da je jamstvo uredu..Oni nijesu nikoga ubili..sumnja..je uvijek sumnja..Pogledajte sta cetnici rade..ne postuju zakone..niti Ustav drzave CG…to je za mene najveci kriminal..Izdaja…Sta radi sudstvo..nista…jer su stali iza ovih kriminalaca…Nasa drzava je u velikoj opasnosti!