Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

MPNI: Direktor SMŠ ”Danilo Kiš” podnio prijavu protiv jedne osobe zbog falsifikovanja dokumenata njegove maloljetne djece

Prilikom navodnog prepisa iz jedne škole u Srbiji

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija obavještava javnost da je direktor JU SMŠ “Danilo Kiš” u Budvi, Krsto Vuković prijavio nadležnom centru bezbjednosti S.M. zbog falsifikovanja dokumenata njegove maloljetne djece prilikom navodnog prepisa iz jedne škole u Srbiji.

“U oktobru 2023. godine, po konkursu za vanredne kandidate, M.S. je podnio zahtjev za upis mlađe ćerke A.M. u prvi razred i priložio tražena dokumenta. Uprava škole je posumnjala u vjerodostojnost dokumenata za A.M. i kontaktirala direktora škole na koju se vode dokumenta za A.M”, saopšteno je iz Ministarstva.

Od škole je stiglo obavještenje da A.M. nikada nije bila učenik te škole. Iz tog razloga je izvršena dodatna provjera za dokumenta starije ćerke S.M. i utvrđeno je da se takođe radi o falsifikatu.

“Ustanovljena je takođe da je S.M prilikom upisa za najmlađu kćerku u JU OŠ “Ivo Vizin” u Prčanju, predao falsifikovana dokumenta iz kojih razloga je i direktorica škole Petra Ćetković podnijela krivičnu prijavu”, navode iz Ministarstva.

U vezi navedenog, obaviješteni su svi nadležni državni organi, koji su nas informisali da preduzimaju aktivnosti u okviru svojih ovlašćenja.

“Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija pozdravlja ažurnost direktora škola u Budvi i Kotoru i apeluje na sve činioce u sistemu na dodatnu pažnju i odgovornost u cilju otkrivanja i suzbijanja ovakvih pojava”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve