Utorak, 25 Juna, 2024
Rubrika:

MPNI: Danas počinje elektronski upis u vrtiće

Iz MPNI poručuju da portal će biti dostupan do 15. juna, 24 sata dnevno.

Elektronski upis djece u javne i privatne predškolske ustanove za školsku 2024/25. godinu počinje danas i trajaće do 15. juna, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija (MPNI).

Ovo se, kako su pojasnili iz resora, odnosi na djecu koja se po prvi put upisuju u ustanovu ili djecu koja su tokom prethodne školske bila ispisana iz vrtića.

“Djeca koja su prethodne godine pohađala programe predškolskog vaspitanja i obrazovanja samo potpisuju ugovor sa Upravom vrtića, za šta će datum naknadno biti objavljen”, kazali su iz MPNI.

Iz Ministarstva su naveli da elektronski upis u predškolske ustanove obavlja se preko portala www.upisi.edu.me što roditeljima i starateljima znatno olakšava proceduru upisa.

“Procedura iziskuje samo unošenje matičnog broja djeteta, čime se iz baze podataka povlače ostali potrebni podaci kao što je izvod iz matične knjige rođenih, potvrda centara za socijalni rad i druga dokumenta”, ukazuju iz resora.

Detaljno uputstvo za elektronski upis dostupno je na sljedećem linku.

Iz MPNI poručuju da portal će biti dostupan do 15. juna, 24 sata dnevno.

“Ukoliko roditelj ili staratelj nije u mogućnosti da dijete upiše elektronski, svakako postoji mogućnost upisa u predškolskoj ustanovi. Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija nastavlja da radi na podizanju svijesti o važnosti predškolskog vaspitanja i obrazovanja i da teži cilju što većeg obuhvata djece predškolskim obrazovanjem”, dodaju iz MPNI.

Takođe, kako ističu, Ministarstvo aktivno radi na rješavanju problema prebukiranosti vrtića, naročito u Podgorici i na primorju, kao i na stvaranju boljih uslova u ustanovama kroz predstojeću nabavku novog namještaja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve