Subota, 13 Aprila, 2024
Rubrika:

MKI: Meliha Dacić uhapšena zbog sumnje za trgovinu ljudima nije savjetnica Ibrahimovića, zaposlena je u Ministarstvu

Naglašavaju da je iz iznešenog više nego jasno da Meliha Dacić nije savjetnica ministra Ibrahimovića ( niti je u opisu njenog radnog mjesta da savjetuje ministra kapitalnih investicija) i da je tendenciozno i zlonamjerno plasirana teza da se radi o njegovoj ličnoj savjetnici

Meliha Dacić, koja je juče privedena po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva SDT zbog sumnje da je organizator kriminalne grupe i trgovinu ljudima je zaposlena u Ministarstvu kapitalnih investicija MKI. Neki mediji su danas objavili da je ona savjetnica resornog ministra Ervina Ibrahimovića, što iz MKI demantuju.

Iz MKI je pojašnjavaju da je ona zaposlena na osnovu javnog oglasa, a na poziciji samostalne savjetnice III u Kabinetu Ministarstva kapitalnih investicija i to na radnom mjestu br. 182 iz Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji Ministarstva kapitalnih investicija.

“Za ovo radno mjesto propisan je opis poslova: Vrši poslove koji se odnose na: pripremu i realizaciju godišnjeg programa rada Vlade i praćenje ostvarivanja realizacije zaključaka Vlade, ostvaruje saradnju s organima države uprave i vodi odgovarajuće evidencije, priprema sastanke za potrebe državnih sekretara, vrši realizaciju zaključaka sa sastanaka; priprema materijale; vrši prijem stranaka za potrebe državnih sekretara; poslove koji se odnose na: prijem i obradu predstavki, pritužbi, molbi i drugih podneska podnijetih državnim sekretarima, pripremu potrebnih informacija, izvještaja i drugih materijala; obavlja i druge po nalogu pretpostavljenog”, navodi se u saopštenju MKI.

Naglašavaju da je iz iznešenog više nego jasno da Meliha Dacić nije savjetnica ministra Ibrahimovića ( niti je u opisu njenog radnog mjesta da savjetuje ministra kapitalnih investicija) i da je tendenciozno i zlonamjerno plasirana teza da se radi o njegovoj ličnoj savjetnici.

U MKI naglašavaju da u skladu sa Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji Ministarstva kapitalnih investicija, ministar nema lične savjetnike/ke jer takvo radno mjesto nije predviđeno aktom o sistematizaciji.

“Svjesni smo činjenice da ovako ” bombastični” naslovi podižu tiraž i čitanost medija, naročito u ovom politički specifičnom momentu, ali smatramo elementarnim da dozvolimo istražnim organima da rade svoj posao i utvrde sve činjenice u ovom slučaju. Na kraju, pozivamo medije da u skladu sa onim sto je korektan ljudski odnos i kodeks novinarske etike poštuju pretpostavku nevinosti u odnosu na sve građane pa i u odnosu na Melihu Dacić dok se pravosnažnom sudskom presudom ne utvrdi i rasvijetli njena uloga u eventulano izvršenom krivičnom djelu”, zaključuju u MIK.

Po nalogu SDT-a u Podgorici su juče uhapšeni osim Melihe Dacić, Bojan Petričević, Filip Perić, Igor Novaković, Periša Pavićević i Milorad Živaljević, zbog sumnje da su počinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i trgovina ljudima.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve