Srijeda, 29 Maja, 2024
Rubrika:

Mještani Pelevog brijega bez vode: U 21. vijeku piju kišnicu

Predsjednik Mjesne zajednice Pelev brijeg Milovan Ilić kazao je da mještani tri sela Pelev brijeg, Klopot i Potkrš i dan danas piju kišnicu.

Mještani Pelevog brijega u 21. vijeku kubure sa vodom, a od izgradnje vodovoda već godinama od lokalnih vlasti imaju samo obećanja.

Predsjednik Mjesne zajednice Pelev brijeg Milovan Ilić kazao je u emisiji “Mreža” da mještani tri sela Pelev brijeg, Klopot i Potkrš i dan danas piju kišnicu.

“Posebno je teško mještanima koji se bave voćarstvom i stočarstvom, pa vodu moraju da dovoze sa Bioča. Dok se gradio autoput mnogo su nam pomagali radnici iz Kine. Sipali su vodu u bidonima i donosili nam i na tome smo im neizmjerno zahvalni”, kazao je Ilić.

Ilić je podsjetio da su se seljani više puta obraćalu nadležnim institucijama prethodnih 15 godina.

“Dok je na čelu Podgorice bio Ivan Vuković neprestano su nas upućivali na direktore vodovoda. Predstavnici svih sela su išli da iznesu problem. Prije tri godine na sastanak nas je primio tadašnji direktor Vodovoda Filip Makrid i obećao je da će uraditi sve što je u njegovoj moći”, prisjeća se Ilić.

Tada je, kako tvrdi, urađen glavni projekat za vodovod za sela Klopot, Pelev brijeg i Potkrš.

“Nakon smjene vlasti ponadali smo se da ćemo dobiti vodovod. Prošle godine rečeno nam je da su sredstva preusmjerena na budžet za ovu godinu”, pojasnio je Ilić.

Ilić tvrdi da je sada na računu za izgradnju njihovog vodovoda 23.000 eura i da je izabran izvođač radova.

“Sve je još uvijek u fioci i čeka se potpis. Ako postoji pravni i imovinski zastoj, spremni smo da potpišemo svi da se prokopa vodovod preko imanja, samo da rtiješimo ovaj problem”, zaključio je Ilić.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve