Subota, 2 Marta, 2024
Rubrika:

Mještani Martinića: Protestovali jer rekonstrukcija puta još nije počela

Sa protesta su poručili da su spremni da sačekaju još dva mjeseca da se ispuni obećanje, ako do toga ne dođe, kako kažu, na duže će blokirati put ka Nikšiću

Mještani Martinića i okolnih sela održali su danas protest na kružnom toku u Spužu, nezadovoljni što rekonstrukcija Martinićkog puta u dužini od 8,6 kilometara još nije počela.

Sa protesta su poručili da su spremni da sačekaju još dva mjeseca da se ispuni obećanje, ako do toga ne dođe, kako kažu, na duže će blokirati put ka Nikšiću.

Mještani su ranije kazali da su se na protest odlučili jer ih gradska uprava deset mjeseci ignoriše i daje najave za početak radova kojih još uvijek nema.

Poručili su i da iza njihovog protesta ne stoji politika.

Izgradnja puta koji povezuje Spuž sa Danilovgradom je ozvaničena 27. avgusta 2020. godine, u mjestu Pijeskovi, kada je na čelu opštine bila Zorica Kovačević.

Posao je povjeren danilovgradskoj kompaniji DOO Met&alu plast. Procijenjena vrijednost investicije je više od tri miliona eura, a najavljeno je da će radovi trajati dvije godine. Radovi su zastali jer nije završena eksproprijacija, što je bio zadatak lokalne uprave.

Za tu namjenu Opština je obezbijedila u dva navrata ukupno 960.000 eura, a Skupština opštine je krajem juna 2020. godine donijela odluku o utvrđivanju javnog interesa za eksproprijaciju zemljišta sa obje strane Martinićkog puta.

Izvorrtcg.me

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve