Subota, 13 Aprila, 2024
Rubrika:

Mještani Đinovića podnijeli krivičnu prijavu

Podnijeli krivičnu prijavu protiv zapošljenih NN lica u Ministarstvu kapitalnih investicija i u Vladi Crne Gore zbog sumnje da su počinili krivično djelo zloupotrebe službenog položaja u vezi sa krivičnim djelom nesavjesnog rada u službi

Predstavnici Mjesne zajednice Đinovići podnijeli su Specijalnom državnom tužilaštvu Crne Gore krivičnu prijavu protiv zapošljenih NN lica u Ministarstvu kapitalnih investicija i u Vladi Crne Gore zbog sumnje da su počinili krivično djelo zloupotrebe službenog položaja u vezi sa krivičnim djelom nesavjesnog rada u službi, navodi se u dokumentu u koji je Radio Cetinje imao uvid.

“Zato što su: u periodu od 7.6.2021. godine do 28.12.2022. godine preduzimajući protivpravne radnje iskoristivši svoj službeni položaj i ovlašćenje, prekoračili granice svog službenog ovlašćenja u namjeri da sebi ili drugom pribave određenu korist, suprotno Državnom planu eksploatacije mineralnih sirovina za period od 2019. do 2028.godine, Zakonu o strateškoj procjeni uticaja na životnu sredinu, Zakonu o prijestonici Cetinje, Zakonu o životnoj sredini, Zakonu o potvrđivanju konvencije o dostupnosti informacija, učešću javnosti u donošenju odluka i prava na pravnu zaštitu u pitanjima životne sredine (Arhuska konvencija), Zakonu o rudarstvu i suprotno Ustavu Crne Gore, nakon čega Vlada Crne Gore na sjednici 30.7.2021. godine usvaja informaciju o Planu davanja koncesija za detaljna geološka istraživanja i eksploataciju mineralnih sirovina za 2021. godinu sa Izvještajem sa javne rasprave čime su učinili štetu svim građanima i njihovoj imovini u mjesnim zajednicama Bokovo, Đinovići i Kosijeri Prijestonice Cetinje, čime su osumnjičeni počinili sa umišljajem krivično djelo zloupotrebe službenog položaja iz člana 416 st.1 , st.2, st.4 i st.5 u vezi sa krivičnim djelom nesavjesnog rada u službi iz člana 417 st.1, st.2 i st.3 Krivičnog zakonika Crne Gore”, navodi se u tekstu krivične prijave.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve