Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Ministarstvo zanemaruje najsiromašnije slojeve stanovništva

Zahtijevaju od Ministarstva rada i socijalnog staranja da prestane da ponižava i svoje zaposlene koji treba da sprovode sve ovo što je ništa drugo do uvreda zdravog razuma.

Nepristajemo na selektivnu pravdu i na kršenje Ustava Crne Gore u onom dijelu u kome je zajamčena socijalna pravda i jednakost svih građana Crne Gore. Zahtijevamo od svih aktera crnogorske političke scene da se jasno odrede u pogledu zaštite elementarnih ljudskih prava građana koji se nalaze u stanju socijalne potrebe i koji se vrijeđaju svakoga mjeseca sa iznosom za “materijalno obezbjeđenje porodice) od nepunih 90 eura od kojih se očekuje da plate osnovne dažbine, ljekove i liječenje i biološki prežive kalendarski mjesec u ovoj zemlji lažnih jednakosti i dubokog socijalnog jaza, poručuje Kancelarija Građanske inicijative “21 maj“, Opštinske inicijative u Budvi.

“Zahtijevamo da odmah prestane vrijeđanje građana Crne Gore koji u hitnoj potrebi od područnih Centara za socijalni rad mogu dobiti pomoć u iznosu od nepunih 39 eura jedanput godišnje. Zahtijevamo od države Crne Gore da se hitno preduzmu sve potrebne mjere kako bi se stalo na put zanemarivanju socijalnih i drugih potreba građana Crne Gore koji nijesu ispunili uslove za penziju, a pritom njihovo zdravstveno stanje i(li) njihove godine ne omogućavaju zasnivanje bilo kakvog vida radnog odnosa ili radnog angažmana”, navode u saopštenju.

Zahtijevaju da svi građani dobiju jednaku pažnju svoje države.

“Zar je toliko apstraktno i nemoguće povećati socijalna davanja i ustanoviti za starije nemoćne gradjane socijalne penzije?! Uvjereni smo da je moguće u eri digitalnih postignuća skratiti procedure kafkijanske birokratije koja predviđa, da bi uvrijedila građane, da joj isti građani prinesu more papiroloških besmislica koje treba i očevidno da dokazuju i time još i plate svoje poniženje”, navode.

Zahtijevaju od Ministarstva rada i socijalnog staranja da prestane da ponižava i svoje zaposlene koji treba da sprovode sve ovo što je ništa drugo do uvreda zdravog razuma.

“Lanac je jak koliko mu je jaka najslabija karika. Ova Vlada se se svojski trudi da ojača samo one karike koje brojnošću mogu da im donesu glasove na izborima. Lošom državnom politikom osiromašene građane posmatraju kao breme kojeg gledaju da se otresu ili ga učine sve manje vidljivim”, zaključuje Kancelarija Građanske inicijative “21 maj“, Opštinske inicijative u Budvi.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve