Utorak, 21 Maja, 2024
Rubrika:

Ministarstvo raspisalo nacionalni konkurs za Idejno arhitektonsko rješenje paviljona Osnovne škole ”Oktoih”

Konkurs je otvoren od utorka, 5. marta 2024. godine, a rok za predaju radova je srijeda, 15. maj 2024. godine, do 14 časova

Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine, u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, nauke i inovacija, raspisalo je nacionalni konkurs za Idejno arhitektonsko rješenje paviljona osnovne škole “Oktoih” u Podgorici.

Kako je saopšteno iz Ministarstva predmet konkursa je izbor najboljeg idejnog arhitektonskog rješenja za izgradnju novog školskog objekta – paviljona OŠ “Oktoih” na – UP13 sa uređenjem terena postojećeg školskog dvorišta na UP12, u Podgorici, koji je planiran u zahvatu Detaljnog urbanističkog plana „Stambena zajednica VII – Stara varoš – izmjene i dopune -.

Foto: MDUP

Od konkursnih radova se, kako je rečeno, očekuje da, sagledavajući zatečene urbane vrijednosti uže i šire lokacije, odnosno prostorno-urbane i arhitektonsko-graditeljske karakteristike, na adekvatan način unaprijede vizuelni identitet bloka i ponude optimalno funkcionalno rješenje planiranih programskih sadržaja. Konkurs je otvoren od utorka, 5. marta 2024. godine, a rok za predaju radova je srijeda, 15. maj 2024. godine, do 14 časova. Rezultati konkursa biće objavljeni do srijede, 5. juna 2024. godine.

Raspisivač konkursa će nakon donošenja odluke žirija i izrade Izvještaja žirija, objaviti rezultate konkursa na na zvaničnoj internet stranici konkursa: www.architecturalcompetitions.me.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
džudović
06.03.2024-08:45 08:45

Treba da prave novu školu jer će dogradnja ovu sadašnju učiniti mamut školom.