Ponedjeljak, 24 Juna, 2024
Rubrika:

Ministarstvo prosvjete: Preduzete sve neophodne aktivnosti u vezi sa slučajem u nikšićkoj školi

S obzirom na činjenicu da je riječ o maloljetnim licima, iz MPNI su apelovali na roditelje učenika škole, na medije i cjelokupnu javnost da se sa posebnim senzibilitetom odnose prema ovom slučaju

Iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija (MPNI) saopštili su da se u saradnji sa Ministarstvom za socijalni rad i staranje, Centrom za socijalni rad – Nikšić, Ministarstvom unutrašnjih poslova – Centrom bezbjednosti Nikšić i nadležnim tužilaštvom, preduzimaju sve neophodne mjere povodom slučaja JU OŠ „Ratko Žarić” u Nikšiću.

Iz MPNI su reagovali nakon što je Uprava nikšićke Osnovne škole (OŠ) „Ratko Žarić“ podnijela je prijavu policiji da je “jedan učenik upućivao prijetnje ostalim đacima te ustanove”.

“Obavještavamo učenike i roditelje, ali i javnost, da su uz punu koordinaciju navedenih organa, sprovedene mjere na prevazilaženju problema u vezi sa novonastalom situacijom, te da se nastavni proces u ovoj školi odvija bez smetnji i u punom kapacitetu. Ovim putem upućujemo molbu roditeljima učenika za strpljenje i razumijevanje svih okolnosti u vezi nastalog događaja. Očekujemo da će se u najkraćem mogućem roku sprovesti sve aktivnosti kako bi se na adekvatan način riješila novonastala situacija”, navodi se u saopštenju MPNI dostavljenom medijima.

S obzirom na činjenicu da je riječ o maloljetnim licima, iz MPNI su apelovali na roditelje učenika škole, na medije i cjelokupnu javnost da se sa posebnim senzibilitetom odnose prema ovom slučaju.

“I da svi zajedno vodimo računa o zaštiti prava djeteta u skladu sa nacionalnim propisima, ali i UN Konvencijom o pravima djeteta. Imajući u vidu da su akteri maloljetna lica, detaljnije informacije nijesmo u mogućnosti da saopštavamo”, poručuju iz resora.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Dragan PV
14.12.2023-18:44 18:44

A šta vi da strajkujete, pa djeca su vam na takmicenjima zadnja po znanju u Evropi i među najgorim na svijetu. Čast izuzetcima profesorima stare generacije. Ovi danas sa diplomom sa Pala, Blaca i Foce nema šanse da mogu popraviti nešto.