Nedjelja, 16 Juna, 2024
Rubrika:

Ministarstvo prosvjete potpisuje sporazum sa NASA-om

Dokument će, kako se navodi, ispred američke strane, potpisati ambasadorka SAD u Crnoj Gori, Džudi Rajzing Rajnke, a saradnja će se realizovati u okviru Programa GLOBE

Na sjednici Vlade utvrđen je tekst sporazuma koji će ministarka prosvjete, nauke i inovacija, Anđela Jakšić-Stojanović, potpisati sa Američkom svemirskom agencijom (NASA), saopšteno je iz MPNI.

Dokument će, kako se navodi, ispred američke strane, potpisati ambasadorka SAD u Crnoj Gori, Džudi Rajzing Rajnke, a saradnja će se realizovati u okviru Programa GLOBE.

“Program Globe će se realizovati u nekoliko crnogorskih škola”, dodaje se u saopštenju.

Program Globalno učenje i opažanje za dobrobit životne sredine (GLOBE) ima za cilj da poveća svijest učenika širom svijeta o globalnoj životnoj sredini, doprinese povećanom naučnom razumijevanju planete Zemlje i podrži veća dostignuća učenika u nauci i matematici. Ovaj Program okuplja učenike, nastavnike i naučnike da zajedno proučavaju globalnu životnu sredinu.

“Globe je stvorio međunarodnu mrežu učenika u osnovnim i srednjim školama koji proučavaju ekološka pitanja, obavljaju ekološka mjerenja i razmjenjuju korisne ekološke podatke jedni s drugima i sa međunarodnom naučnom zajednicom”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve