Subota, 25 Maja, 2024
Rubrika:

Ministarstvo prosvjete: Policija će istražiti kako je došlo do širenja testova prije polaganja

Ispitni centar je utvrdio da nisu ispoštovane procedure i mjere koje se moraju preduzeti radi očuvanja tajnosti testiranja u školama

Iz Ministarstva prosvjete oglasili su se saopštenjem povodom informacija objavljenih u medijima da su obustavljena polaganja testova iz matematike koja su bila zakazana za danas u osnovnim školama u sklopu eksterne mature..

Kako su kazali, po odluci JU Ispitni centar, za danas zakazana provjera znanja iz matematike za učenike IX razreda osnovnih škola, nije održana.

”Naime, Ispitni centar je utvrdio da nisu ispoštovane procedure i mjere koje se moraju preduzeti radi očuvanja tajnosti testiranja u školama. O svemu navedenom obaviještena je Uprava policije i očekujemo brze rezultate istrage”, naveli su iz MP.

Dodaju da će oni u saradnji sa Ispitnim centrom stvoriti formalno-pravne pretpostavke da se eksterna provjera znanja iz matematike na kraju trećeg ciklusa osnovne škole obavi u terminu koji će biti prihvatljiv za sve osnovne škole, što podrazumijeva i izmjenu Školskog kalendara.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve