Petak, 21 Juna, 2024
Rubrika:

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija dodjelilo 118 stipendija talentovanim učenicima osnovnih i srednjih škola

Na osnovu Konkursa za dodjelu stipendija talentovanim učenicima osnovnih i srednjih škola, za školsku 2023/24. godinu, dodijeljeno je 86 stipendija učenicima osnovnih i srednjih škola i 14 stipendija učenicima koji se obrazuju za obrazovni profil za deficitarne kvalifikacije

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija saopštilo je danas da je na osnovu javnog konkursa dodjelilo 118 stipendija talentovanim učenicima osnovnih i srednjih škola za školsku 2023/24. godinu.

Na osnovu Konkursa za dodjelu stipendija talentovanim učenicima osnovnih i srednjih škola, za školsku 2023/24. godinu, dodijeljeno je 86 stipendija učenicima osnovnih i srednjih škola i 14 stipendija učenicima koji se obrazuju za obrazovni profil za deficitarne kvalifikacije.

Kako je saopšteno, jedna stipendija dodijeljena je učeniku osnovne škole koji ima ispunjen školski uslov u skladu sa Konkursom, stečenu nagradu na državnom ili međunarodnom takmičenju iz društvene grupe predmeta, dok su za prirodne grupe predmeta dodijeljene četiri stipendije.

Što se tiče umjetničke grupe predmeta dodijeljeno je 16 stipendija. Stipendije je dobilo i 20 učenika srednjih škola. Za prirodne grupe predmeta dodijeljeno je 25 stipendija i umjetničke grupe predmeta – 20 stipendija.

Stipendija je nepovratna i iznosi 57,00 eura na mjesečnom nivou. Stipendije se isplaćuju deset mjeseci.

Pravo na stipendiju po osnovu Konkursa ostvarili su talentovani učenici trećeg ciklusa osnovne škole i druge i narednih godina srednje škole koji su blagovremeno i uspješno ispunili obaveze propisane statutom škole i osvojili nagrade na državnim i međunarodnim takmičenjima iz nastavnih predmeta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve