Subota, 2 Marta, 2024
Rubrika:

Milatović sa predstavnicima Crvenog krsta: Zajednička akcija početak aktivnosti usmjerenih na borbu protiv siromaštva

Vučković je napomenuo na važnost da donosioci odluka, na svim državnim nivoima, prepoznajurad Crvenog krsta i za potrebe pružanja pomoći građanima, imaju senzibilitet za opredjeljivanje sredstava u te svrhe

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović sastao se sa predsjednikom Crvenog krsta Crne Gore, gospodinom Vučkovićem i generalnom sekretarkom organizacije gospođom Dubak, a povodom zajedničke aktivnosti za prikupljanje sredstava za pomoć građanima koji se suočavaju sa siromaštvom. Akcija prikupljanja pomoći, realizovana je tokom oktobra kao doprinos obilježavanju Svjetskog dana borbe protiv siromaštva, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Predsjednik Crvenog krsta Crne Gore i generalna sekretarka, iskoristili su priliku da sa predsjednikom porazgovaraju i o mnogim drugim važnim pitanjima za organizaciju i građane Crne Gore.

Pitanje statusa organizacije Crvenog krsta u Crnoj Gori, finansiranje organizacija Crvenog krsta na nacionalnom i lokalnom nivou, kao i podrška stanovništvu u stanju socijalne potrebe, bile su teme današnjeg razgovora.

Na inicijativu Milatovića, akcija je organizovana uz partnerstvo sa crnogorskim privrednicima i Crvenim krstom Crne Gore, institucijom čija su uloga i djelovanje Zakonom prepoznati kada je u pitanju pomoć građanima koji se suočavaju sa siromaštvom, kao i zbog činjenice da Crveni krst ima razgranatu mrežu lokalnih organizacija širom Crne Gore.

Zahvaljući podršci privrede u akciji koja je realizovana u periodu od 13. do 31. oktobra, prikupljen je novčani iznos od 128.958 eura, dok vrijednost sredstava koje su kompanije donirale u robi iznosi 35.600 eura. Na ovaj način, osigurane su osnovne životne namirnice za 2.300 porodica u Crnoj Gori koje se suočavaju sa teškom ekonomskom situacijom.

Takođe, Crveni krst je obezbijedio dodatnih 1.500 paketa pomoći najugroženijima, čime je postignuto da 3.800 porodica dobije ovu vrstu pomoći.

Crveni krst će sredstva dalje usmjeriti na nabavku paketa hrane i higijene, namijenjenih višečlanim porodicama u stanju socijalne potrebe tokom decembra mjeseca ove godine

Milatović se privrednicima zahvalio na učešću u ovoj humanitarnoj akciji, istakavši da se kroz ovakva partnerstva mogu postići zavidni rezultati i stvoriti pozitivne promjene u zajednici.

„Društvena odgovornost i velikodušnost koju je naša privreda pokazala predstavljaizvanredan primjer kako privatni sektor može igrati bitnu ulogu u poboljšanju kvaliteta života naših građana. Ovim angažmanom biznis zajednice poslata je snažna poruka solidarnosti i saosjećanja, ali i pružena inspiracija mnogima u našem društvu. Saradnja u ovoj i sličnim inicijativama jača povjerenje između državnih institucija i privrede i stvara kvlitetnu podlogu za naše buduće zajedničke napore u rješavanju društvenih problema“, poručio je on.

Takođe, na sastanku sa predstavnicima Crvenog krsta Crne Gore, Milatović se zahvalio Crvenom krstu na promtnom odgovoru u ovoj akciji, spremnosti da pomognu i izrazio očekivanje da je ovo samo početak saradnje, te da je spreman da radi na razvijanju modaliteta saradnje među institucijama sistema.

Predsjednik Crvenog krsta Crne Gore Mitar Vučković, izrazio je zahvalnost na prilici da sa Predsjednikom Crne Gore razgovara o status ove organizacije.

“Ove godine obilježavamo 148 godina postojanja, djelovanja i podrške institucijama sistema, ali, prije svega, građanima Crne Gore. Sve što radimo, u skladu sa Zakonom o Crvenom krstu Crne Gore, kroz poslove od javnog interesa, radimo upravo za dobro i u korist naših građana”, rekao je on.

Vučković je napomenuo na važnost da donosioci odluka, na svim državnim nivoima, prepoznajurad Crvenog krsta i za potrebe pružanja pomoći građanima, imaju senzibilitet za opredjeljivanje sredstava u te svrhe.

Milatović je istakao da Kabinet aktivno radi na aktivnostima koje su usmjerene ka jačanju društvene kohezije, ali i borbu protiv siromaštva, gdje su djeca prepoznata kao prioritetna ciljna grupa, pa ne čudi da je zajednički napor Predsjedništva i Crvenog krsta bio usmjeren upravo ka pomoći višečlanim porodicama u stanju socijalne potrebe.

Milatović je izrazio uvjerenje da će i ubuduće biti realizovani uspješni zajednički projekti i inicijative, koje će doprinijeti dobrobiti našeg društva.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve