Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Milatović posthumno odlikovao Sofiju Klikovac Ordenom Crnogorske zastave trečeg stepena

Milatović je povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena, posthumno odlikovao Sofiju Klikovac Ordenom Crnogorske zastave trećeg stepena koji se dodjeljuje za naročite zasluge za Crnu Goru, a Orden je uručio njenoj kćerki Ani Klikovac

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović je povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena, posthumno odlikovao Sofiju Klikovac Ordenom Crnogorske zastave trećeg stepena koji se dodjeljuje za naročite zasluge za Crnu Goru, a Orden je uručio njenoj kćerki Ani Klikovac.

Kako je saopšteno iz Kabineta predsjednika, Milatović je čestitao 8. mart svim ženama u Crnoj Gori i istakao da na ovaj način odajemo poštovanje ličnosti koja je svoj život posvetila obrazovanju budućih naraštaja i progresivnim idejama koje su obezbjedile bolji status ženama u našoj zemlji.

Dodao je da je njen legat crnogorskom društvu nemjerljiv i da je ostao zauvijek vidan kroz oblikovanje velikog broja generacija, ali i kroz avangardna rješenja koja su ženama omogućile povratak na tržište rada i profesionalan razvoj.

Naglasio je da se ovim odlikovanjem podsjeća na istorijski značaj crnogorske žene u izgradnji modernog i prosperitetnijieg društva, te poručio da je obaveza svih nas da kreiramo ambijent u kojem su jednakost, poštovanje i solidarnost preduslov bolje budućnosti za sve.

– Sofija Klikovac bila je doajen predškolskog vaspitanja i obrazovanja i „najpoznatija crnogorska majka“, kako su je mnogi nazivali zbog njenog višedecenijskog rada i herojske borbe za stvaranje uslova za zdrav rast i razvoj djece. Bila je pokretač predškolskog obrazovanja u Crnoj Gori i osnivač prvih dječijih jaslica. Nakon 41 godine posvećenog rada za sobom je ostavila 17 objekata, jaslica i vrtića JU „Ljubica Popović” – navodi se u saopštenju Kabineta predsjednika.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve