Utorak, 5 Marta, 2024
Rubrika:

Micev: Proljepšanje vremena naredne nedjelje

Iako je ovih dana Crnu Goru prekrio sivi oblak, bolje vremenske prilike građani mogu očekivati od srijede, kaže Micev

U Crnoj Gori danas je bio proglašen narandžasti meteoalarm, koji je predstavljao rizik od jakog vjetra, kiša i poplava, kazao je meteorolog Branko Micev , za Gradsku RTV. Kako je kazao, proljepšanje vremena možemo očekivati naredne nedjelje.

Iako je ovih dana Crnu Goru prekrio sivi oblak, bolje vremenske prilike građani mogu očekivati od srijede, kaže Micev.

“Sjutra se na sjeveru očekuje blaži pad temperature, dok će tokom većeg dijela dana biti lijepo vrijeme. Biće i snijega na sjeveru. Padavine će biti vrlo slabog inteziteta. U četvrtak veče može se očekivati i manja kiša”, kazao je Micev.

Tokom vikenda prve sniježne pahulje prekrile su sjever Podgorice, ali zahvaljući ekipama preduzeća „Putevi“ d.o.o saobraćaj se odvijao neometano.

“Ekipe Puteva su bile angažovane na posipanju soli i rizle u Orahovu i Koritima. Kada je riječ o potencijalnim poplavama na teritoriji Glavnog grada, najrizičnija mjesta su Murtovina, Vranići, Rogami”, istakla je PR “Putevi” d.o.o Ana Mugoša.

Posla je bilo i za radnike Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada.

“Posebno su kritične one tačke koje se nalaze uz obalu Skadarskog jezera, donjeg toka rijeke Morače. Prije par dana došlo je i do izlivanja, što smo riješili”, kazao je Boban Racković iz Službe zaštite i spašavanja.

Iz Službe zaštite i spašavanja apelovali su na građane da redovno čiste odvodne kanale, kako bi se spriječile eventualne poplave.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve