Petak, 9 Decembra, 2022
Rubrika:

MERT: Još jednom apelujemo na organizatore Sea Dance-a da pokažu odgovoran i profesionalan odnos

Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma jasno je, dodaju, iznijelo razloge i zakonska ograničenja zbog kojih, i pored dobre volje premijera Dritana Abazovića i resornog ministra Gorana Đurovića, Vlada ne može finansijski podržati festival ove godine

U današnjem obraćanju medijima uvaženi poslanik Dragan Krapović apelovao je na Vladu Crne Gore i opštinu Budva da se ponašaju odgovorno i da se “Sea Dance ne smije otkazati jer je riječ o festivalu koji je postao brend po kome je Crna Gora prepoznatljiva”, saopšteno je iz Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma.

“Umjesto odgovora podsjećamo gospodina Krapovića na njegovo reagovanje iz 2018. godine kada je, kao predsjednik opštine Budva, naveo da je ”cijela priča od samog početka problematična” uz jasnu poruku da “skida kapu EXIT brendu, ali da je Budva ipak malo veći brend i od EXIT-a i Sea Dance-a”. Stoga je najbolji odgovor poslaniku Draganu Krapoviću na današnje reagovanje dao bivši predsjednik opštine Budva Dragan Krapović”, navode u saopštenju.

Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma jasno je, dodaju, iznijelo razloge i zakonska ograničenja zbog kojih, i pored dobre volje premijera Dritana Abazovića i resornog ministra Gorana Đurovića, Vlada ne može finansijski podržati festival ove godine.

“Na to je jasno ukazala i Agencija za kontrolu državne pomoći tumačenjem da je shodno Zakonu o kontroli državne pomoći, EXIT kao organizator Sea Dance-a lani dobio maksimalnih 200 hiljada eura podrške, predviđenih u okviru tri godine zbog čega bi davanje nove pomoći bilo u domenu krivične odgovornosti.

Ovim putem još jednom apelujemo na organizatore Sea Dance-a da, imajući u vidu 4.3 miliona eura koje je Vlada Crne Gore izdvojila za taj festival od 2014., ali i prihode od ulaznica, sponzorstva i naplatu pratećih sadržaja, koji ga čine ozbiljnim komercijalnim projektom, pokažu odgovoran i profesionalan odnos i održe festival kako je i najavljeno”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve