Subota, 25 Maja, 2024
Rubrika:

Marković i Novović u EUROPOL-u: SDT uživa visok stepen povjerenja

Oni su se sastali sa izvršnom direktoricom EUROPOL-a, Ketrin de Bol, njenim zamjenikom i direktorom operacija Žanom Filipom Lekufom i njihovim saradnicima

Vrhovni državni tužilac Milorad Marković, glavni specijalni tužilac Vladimir Novović i zamjenica vrhovnog državnog tužioca i državna tužiteljka za vezu sa EUROJUST-om borave u Hagu, u okviru radne posjete Agenciji Evropske unije za saradnju organa za sprovođenje zakona (EUROPOL) i Evropskoj agenciji za pravosudnu saradnju u krivičnim stvarima (EUROJUST), saopšteno je iz VDT-a i SDT-a.

Oni su se sastali sa izvršnom direktoricom EUROPOL-a, Ketrin de Bol, njenim zamjenikom i direktorom operacija Žanom Filipom Lekufom i njihovim saradnicima. Tema sastanka je bila dosadašnja saradnja Specijalnog državnog tužilaštva i EUROPOL-a, a razmatrani su pravci nastavka uspješne saradnje u budućnosti.

Od strane predstavnika EUROPOL-a izražena je apsolutna podrška vrhovnom državnom tužiocu i glavnom specijalnom tužiocu u odlučnoj i istrajnoj borbi protiv organizovanog kriminala.

“Posebno je istaknuto da Specijalno drzavno tuzilastvo uživa visok stepen povjerenja ne samo u pogledu pravilnog i zakonitog raspolaganja dokazima prikupljenim od EUROPOL-a, a dostavljenim u postupku međunarodne krivičnopravne pomoći, već i u pogledu onih koji će se dostavljati u budućnosti, u okviru nastavka uzajamne, uspješne saradnje i zajedničke borbe protiv najtežih oblika kriminala”, ističe se u saopštenju.

Vrhovni državni tužilac, njegova zamjenica i glavni specijalni tužilac su, nakon bilateralnog sastanka, imali i poseban sastanak sa Jarijem Likuom, starješinom za Evropski ozbiljan i organizovani kriminal EUROPOL-a, na temu operativnih stvari i aktivnosti.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve