Ponedjeljak, 20 Maja, 2024
Rubrika:

Manjine imaju značajnu ulogu na zajedničkom putu ka EU

Sastanak priređen u Ministarstvu ljudskih i manjinskih prava između predstavnika Ministarstva i zvaničnika iz vlade Republike Albanije

Uzajamnom podrškom i zajedničkim snagama možemo ubrzati procese integracija regiona u velikoj evropskoj kući svih nas, konstatovano je na specijalnom sastanku priređenom u Ministarstvu ljudskih i manjinskih prava između predstavnika Ministarstva i zvaničnika iz vlade Republike Albanije.

V.d.generalna direktorica Direktorata za Interkulturalizam Ljudmila Mila Popović i v.d. generalni direktor Direktorata za zaštitu i unaprijeđenje prava manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih zajednica Arbena Xhurreta sreli su se sa predsjednicom Odbora za nacionalne manjine u Republici Albaniji Konstantinom Bezijani i predsjednikom Zajednice Crnogoraca u Albaniji Marinkom Ćulafićem.

Xhurreta je upoznao prisutne sa aktivnostima svog direktorata i trenutnom situacijom manjina u Crnoj Gori, ističući da ima napretka u osnaživanju manjina da punopravno i proaktivno učestvuju u razvoju crnogorskog društva.

Izrazio je spremnost da podrži procese osnaživanja crnogorske manjine u Albaniji i pozvao na blisku saradnju za zajednički napredak.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve