Srijeda, 19 Juna, 2024
Rubrika:

Lekić izgubio većinu u stranci, Neđeljko Rudović neće na listu

– Na moj zahtjev nijesam na poslaničkoj listi Demosa za predstojeće izbore. Nakon što sam na sjednici Predsjedništva čuo od nekoliko članova rezerve na prijedlog liste koji je dao g. Lekić i radna grupa, jedinom ispravnom odlukom smatrao sam da nipošto ne budem razlog za bilo kakve nesuglasice – rekao je Rudović

Presjednik DEMOS-a MIodrag Lekić izgubio je većinu u Predsjedništvu, a potom i u Glavnom odboru te stranke nakon što na ključnom stranačkom tijelu nije prošao njegov prijedlog o sastavu izborne liste, saznaje Pobjeda.

Po tom prijedlogu Demosu u okviru koalicije sa Demokratama, Novom ljevicom, Partijom PIR i Društvom za istraživanje politika pripada drugo i 17. mjesto s tim što bi Lekić i Neđeljko Rudović rotirali svoje poslaničke funkcije na dvije godine.

– Taj Lekićev prijedlog nije prošao na osmočlanom Predsjedništvu jer je protiv bilo pet članova uključujući i ključnog oponenta – odbornika iz Bara Sava Vujoševića. Prijedlog većine u Predsjedništvu je bio da Lekić rotira svoju poslaničku funkciju sa Vujoševićem koji je glasao za sebe – rekao je izvor Pobjede koji je dobro upućen u sva dešavanja.

Vujošević je predsjednik barskog odbora Demosa i u Predsjedništvu stranke je u ovom slučaju imao većinu u odnosu na Lekića.

Prema saznanjima Pobjede, prije sjednice Predsjednišva Neđeljko Rudović je saopštio da zbog svađa u stranci koje su ozbiljno prijetile cijepanjem ne želi da bude na poslaničkoj listi, ali to nije spriječilo Lekića da potom pokuša da i među članovima Glavnog odbora obezbijedi podršku.

– Lekić je telefonski kontaktirao gotovo sve članove Glavnog odbora, ali očigledno nije mogao da dobije podršku za svoj prijedlog izborne liste. Samim tim njemu je, ako ne ugrožena funkcija predsjednika stranke, onda svakako autoritet u vrhu stranke – saopštio je izvor Pobjede.

Poslanik u Skupštini Crne Gore Neđeljko Rudović potvrdio je u izjavi za Pobjedu da neće biti na izbornoj listi kao i da prijedlog Lekića i radne grupe o izbornoj listi nije dobio podršku na Predsjedništvu.

– Na moj zahtjev nijesam na poslaničkoj listi Demosa za predstojeće izbore. Nakon što sam na sjednici Predsjedništva čuo od nekoliko članova rezerve na prijedlog liste koji je dao g. Lekić i radna grupa, jedinom ispravnom odlukom smatrao sam da nipošto ne budem razlog za bilo kakve nesuglasice – rekao je Rudović za Pobjedu.

Prema njegovim riječima, u politici je zato što je ubijeđen da je promjena ovakvog sistema nužnost.

– Zato me ne zanimaju interna pozicioniranja niti na to želim da gubim vrijeme, zanima me glavni cilj. Prihvatio sam poziv gospodina Lekića da mu se pridružim zato što imamo gotovo isti svjetonazor, zato što vjerujemo da je prioritet integracija posvađane Crne Gore, a samim tim je prirodna i saradnja srodnih političkih subjekata koji su okrenuti budućnosti Crne Gore na konceptu istinske građanske države. Nastavljamo u tom pravcu, a za borbu za bolju Crnu Goru meni nije najvažnije da li ću je voditi u parlamentu ili na drugi način – zaključio je Rudović.

 

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve