Četvrtak, 28 Septembra, 2023
Rubrika:

Krivokapić čestitao Dan opštine Ulcinj: Vrijeme je da Ulcinj odlučnim korakom krene ka strateški zacrtanim ciljevima

''Vrijeme je da Ulcinj odlučnim korakom krene ka strateški zacrtanim ciljevima, koji su u skladu sa održivim, zelenim projektima, kako bi što prije kapitalizovali prirodna bogatstva koja posjeduje, ali kako bi i sačuvali resurse ovog mediteranskog bisera za generacije koje će tek doći''

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić čestitao je građanima i rukovodstvu opštine Ulcinj, Dan opštine, saopšteno je iz njegovog Kabineta.

“Prva subota aprila tekuće godine, za vrijedne žitelje Ulcinja ne znači samo kraj berbe maslina, odlazak pomoraca na more i početak ljetnje turističke sezone, već i novi, četvorogodišnji ciklus lokalne samouprave koja je dužna da ispuni ambiciozna očekivanja svih građana naše najjužnije opštine.

Vrijeme je da Ulcinj odlučnim korakom krene ka strateški zacrtanim ciljevima, koji su u skladu sa održivim, zelenim projektima, kako bi što prije kapitalizovali prirodna bogatstva koja posjeduje, ali kako bi i sačuvali resurse ovog mediteranskog bisera za generacije koje će tek doći”, navodi Krivokapić u čestitki.

Kako ističe, nastupajuća turistička sezona, za koju se, kako kaže, sa pravom nada da neće biti, kao prethodne dvije, u tolikoj mjeri opterećena pandemijskim izazovima, “nova je šansa za lokalne proizvođače i turističke poslenike da ojačaju budžet Opštine kako bi novim, infrastrukturnim ulaganjima i uz podršku države i domaćih i stranih investitora, Ulcinj uistinu postao jedan od gradova predvodnika ekonomske obnove Crne Gore”.

“Vlada i Skupština Crne Gore su svojim odnosom prema priorodnom blagu Solane i Valdanosa pokazale visoku odgovornost prema državnim resursima Ulcinja, ali i prema svim građanima Ulcinja i Crne Gore.

Uz želju da sve započeto uspješno završimo i otvorimo nova gradilišta i poglavlja u razvoju Ulcinja, još jednom vam čestitam Dan Opštine!”, dodaje Krivokapić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve